Σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πολυσυζητημένου «AGORA II – Δεσμώτες» ο Γιώργος Αυγερόπουλος επιστρέφει με το νέο ντοκιμαντέρ του με τίτλο «Παρόντες», που θα προβληθεί για πρώτη φορά διαδικτυακά την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Ads

Η ταινία εξετάζει την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, «η οποία πριν προλάβει να επουλώσει τις πληγές της δεκαετούς οικονομικής και κοινωνικής τραγωδίας, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση της πρόσφατης ιστορίας». όπως αναφέρουν οι συντελεστές της.

«Με φόντο το διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας, οι επιφανείς πρωταγωνιστές της διαχείρισης της νέας κρίσης μπλέκονται με τις ιστορίες των αφανών ηρώων της. Πολιτικές αποφάσεις και παρασκηνιακοί χειρισμοί μπαίνουν στο μικροσκόπιο και αντιπαρατίθενται με τις μάχες όσων σηκώνουν καθημερινά το βάρος των επιπτώσεων».
 
Ο Γιώργος Αυγερόπουλος, παρατηρώντας για έναν χρόνο την εμπειρία της πατρίδας του κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, αναδεικνύει μια οικουμενική πραγματικότητα, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για τη νέα μετα-Covid εποχή που βρίσκεται ήδη εδώ.

Οι «Παρόντες» θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά διαδικτυακά την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 17.00, παρουσία του δημιουργού και συντελεστών της ταινίας, κατά την διάρκεια του 3ήμερου virtual forum για τη Δημοσιογραφία που διοργανώνει το iMEdD (incubator for Media Education and Development) από την Τετάρτη 17 έως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.

Ads

Μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν την avant premiere της ταινίας, καθώς και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει αμέσως μετά, κάνοντας εγγραφή εδώ.  Διαρκεί 83 λεπτά και θα προβληθεί με δυνατότητα επιλογής ελληνικών ή αγγλικών υποτίτλων.

Η ταινία είναι μια παραγωγή της SmallPlanet για λογαριασμό του iMEdD (incubator for Media Education and Development) και αποτελεί συνέχεια και μετεξέλιξη του ομώνυμου πολυμεσικού project που ξεκίνησε το iMEdD τον Απρίλιο του 2020. Το iMEdD είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Αποστολή του είναι η προαγωγή και ενίσχυση της διαφάνειας, της εγκυρότητας και της ανεξαρτησίας στη δημοσιογραφία.