Το Tvxs.gr σας προτείνει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες που προβάλλονται στη μικρή οθόνη.

Ads

Η Κραυγή-  Βουλή, 22.00

Ιταλο-αμερικανική ταινία του Μικελάντζελο Αντονιόνι, με τους Αλίντα Βάλι, Στιβ Κόχραν, Μπέτσι Μπλερ.

Με την ταινία αυτή, που είναι προπομπός και εισαγωγή στην περίφημη «τριλογία της αλλοτρίωσης», αρχίζει να αποκρυσταλλώνεται το «αντονιονικό» ύφος.

Ads

Ο Άλντο έχει παράνομο δεσμό εδώ και πολλά χρόνια με την Ίρμα. Όταν εκείνη πληροφορείται το θάνατο του συζύγου της στην Αυστραλία, διώχνει από κοντά της τον Άλντο για χάρη ενός άλλου άνδρα. Συντριμμένος, ο Άλντο περιπλανιέται στην κοιλάδα του Πάδου, προσπαθώντας να βρει παρηγοριά σε τρεις άλλες γυναίκες.

42- STAR 01.15

Αμερικανική ταινία του Μπράιαν Χέλγκελαντ, με τους Χάρισον Φορντ, Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Νικόλ Μπεχάρι.

Aπό τον –βραβευμένο με Όσκαρ σεναρίου για το «Λος Άντζελες Εμπιστευτικό»

Η πραγματική ιστορία του Τζάκι Ρόμπινσον, του πρώτου Αφροαμερικανού που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα μπέιζμπολ με την ομάδα των Μπρούκλιν Ντότζερς, αντιμετωπίζοντας ωστόσο ρατσιστικές συμπεριφορές τόσο από τους φιλάθλους της ομάδας όσο και από αντιπάλους και αθλητικογράφους.

Διασχίζοντας την Έρημο -Cosmote Cinema 2, 18.20

Η αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που διέσχισε την έρημο της Αυστραλίας, φωτογραφημένη και ερμηνευμένη με πάθος από τη Μία Γουσικόφσκα.

Το 1997 η Ρόμπιν Ντέιβιντσον ξεκίνησε από το Αλις Σπρινγκς της Αυστραλίας για να φτάσει στον Ινδικό Ωκεανό, διασχίζοντας 1700 μίλια μόνη της, μαζί με τον πιστό σκύλο της και τρεις καμήλες.

Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο και χωρίς να θέλει να αποδείξει κάτι, η Ρόμπιν Ντέιβιντσον δεν είχε την παραμικρή πρόθεση να καταγράψει με κάποιον τρόπο το ταξίδι της, αλλά τελικά προκειμένου να εκμεταλλευτεί την αμοιβή για τις ανάγκες της εξόρμησής της, συμφώνησε να γράψει ένα άρθρο για το National Geographic.

Η διαδρομή της υπήρξε θρυλική για όσο καιρό βρισκόταν στην έρημο, ενώ μετά και από την δημοσίευση του άρθου στο National Geographic το 1978, η Ντέιβιντσον έγρααψε την ιστορία της σε ένα βιβλίο με τίτλο «Tracks» που θα γινόταν ένα από τα μεγαλύτερη διεθνή ταξιδιωτικά best- sellers.

Διακοπές στην Ίμπιζα – Cinobo

Σκηνοθέτης Αρνό Λεμόρτ

Με τους: Κριστιάν Κλαβιέ, Ματίλντ Σενιέ, Τζόι Σταρ, Λέοπολντ Μπούχσμπαουμ

Τι δουλειά έχει ένας φιλήσυχος μεσήλικας στην Ίμπιζα; Μια εβδομάδα με πάρτι, παρεξηγήσεις, καυγάδες και άφθονο γέλιο σε ένα μέρος που για πολλούς θα έμοιαζε με παράδεισο – όχι όμως για τον Κριστιάν Κλαβιέ!

Ο Φιλίπ και η Καρόλ, διαζευγμένοι και οι δύο, γνωρίζονται και ερωτεύονται τρελά. Προσπαθώντας να κερδίσει τα δύο νεαρά παιδιά της συντρόφου του, o Φιλίπ είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα. Έτσι, θα κάνει μια συμφωνία με τον μεγαλύτερο γιο της: εάν γράψει καλά στις εξετάσεις του και πάρει το απολυτήριο, θα επιλέξει  εκείνος τον προορισμό των φετινών διακοπών. Κι αυτός, δεν θα είναι άλλος από την Ίμπιζα. Για τον Φιλίπ, που είναι συνηθισμένος σε ήρεμες διακοπές, αυτό θα είναι μόνο η αρχή πολλών εκπλήξεων και ακόμα περισσότερων ξεκαρδιστικών καταστάσεων στο νησί των χιλιάδων τουριστών και των ατέλειωτων πάρτι.