Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ της Zωή Μαυρουδή που ερευνά την υπόθεση ποινικοποίησης του HIV στην Ελλάδα με την εξιστόρηση της δίωξης των οροθετικών γυναικών, τη διαπόμπευση τους και δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πραγματοποιεί την Online πρεμιέρα του σήμερα, Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, στο σάιτ της ΕΡΤ. Του Γιώργου Ρούσσου.
 
 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και μετά από μία σειρά προβολών του ντοκιμαντέρ «ΕΡΕΙΠΙΑ – Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μιας διαπόμπευσης», σε Ελλάδα και εξωτερικό, ήρθε η ώρα για την Online πρεμιέρα του.

image
 
Η διάθεση θα ξεκινήσει με streaming του ντοκιμαντέρ Ruins / Ερείπια, στο σάιτ της ΕΡΤ – www.ertopen.com – την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου στις 20:00 ώρα Ελλάδας. Η ταινία θα διαθέτει streaming με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους. Ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η προβολή διοργανώνεται μετά από πρόσκληση των εργαζομένων της ΕΡΤ και της ΕΡΤ3.


 
Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου της ομάδας παραγωγής του Ruins / Ερείπια, αναφέρεται ότι:
 
“Σκοπός της διάθεσης του Ruins στο ίντερνετ είναι να φτάσουμε ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό από τους χιλιάδες που έχουν ήδη δει την ταινία στη διεθνή περιοδεία μας. Τους τελευταίους δυο μήνες είχαμε την χαρά και την τύχη να μας φιλοξενήσουν φορείς, οργανισμοί, μικρές και μεγάλες ομάδες από την Ελλάδα και την Κύπρο καθώς και την Αγγλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ολλανδία, την Αυστραλία, την Ιρλανδία και τη Σουηδία. Οι προβολές μας θα συνεχιστούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού μέσα στους επόμενους μήνες. Η φιλοξενία και ανταπόκριση σας μας έχει γεμίσει με ευγνωμοσύνη και ενέργεια για μελλοντικά σχέδια.
 
Αυτό που προέχει όμως δεν είναι περισσότερα ντοκιμαντέρ.
 
Ο δικαστικός αγώνας των οροθετικών γυναικών κατά του Ελληνικού κράτους και κάποιων από τους υπευθύνους για τα έκτροπα της υπόθεσης αυτής δεν έχει τελειώσει. Σειρά προσφυγών και μηνύσεων στα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά δικαστήρια εκκρεμούν και οι γυναίκες και ομάδες ακτιβιστών που τις έχουν καταθέσει, μαζί με τους εθελοντές δικηγόρους που τις στηρίζουν χρειάζονται άμεση συνδρομή.
 
Γι’ αυτό το λόγο η ομάδα παραγωγής μας κάνουμε έκκληση σε όλους σας για τη συνδρομή σας σ’ αυτόν το δικαστικό αγώνα. Ο Βρετανικός οργανισμός Union Solidarity International που στήριξε από την πρώτη στιγμή το ντοκιμαντέρ μας, έχει ήδη ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στην Αγγλία στον οποίο μπορείτε να κάνετε μια μικρή ή μεγάλη δωρεά που θα διατεθεί στη στήριξη των δικαστικών υποθέσεων των γυναικών.
 
Επιπλέον, η ομάδα μας θα διαθέσει ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ από τυχόν εισιτήρια μελλοντικών προβολών, πωλήσεις DVD ή οποιοδήποτε άλλο έσοδο του ντοκιμαντέρ στον δικαστικό αγώνα.
 
Ελπίζουμε στη δικαίωση των οροθετικών γυναικών. Η δικαιοσύνη για αυτές θα είναι δικαίωση για όλους μας.
 
H ομάδα παραγωγής του Ruins / Ερείπια”

image
 
Το ντοκιμαντέρ «ΕΡΕΙΠΙΑ – Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μιας διαπόμπευσης», παρακολουθεί την εξιστόρηση της δίωξης των οροθετικών γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, υπέστησαν εξαναγκαστικούς ελέγχους για ΗΙV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα, και τελικά διαπομπεύθηκαν, όταν οι φωτογραφίες και τα προσωπικά τους δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012.
 
“Θέλησα να κάνω αυτό το ντοκιμαντέρ γιατί πιστεύω ότι η υπόθεση των διαπομπευμένων οροθετικών γυναικών αντικατοπτρίζει όλα όσα έχουν πάει στραβά στη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης: τον αυξανόμενο συλλογικό μας πανικό, την ανικανότητα των θεσμών, τη δουλικότητα των ΜΜΕ απέναντι στην υποτιθέμενη ιερότητα της εξουσίας, το φαρισαϊσμό των πολιτικών μας και την άνοδο του αστυνομικού κράτους. Κυρίως, η υπόθεση αυτή εξέθεσε ένα ουσιαστικό έλλειμμα συμπόνιας προς αυτούς που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την κρίση και τη λιτότητα, τους ανθρώπους που περιφέρονται σιωπηλά ανάμεσα στα ερείπια της κοινωνίας μας.” Zωή Μαυρουδή
 
Για περισσότερες πληροφορίες, παραθέτουμε τον επίσημο ιστότοπο του ντοκιμαντέρ «Ερείπια: Οροθετικές Γυναίκες. Το Χρονικό Μιας Διαπόμπευσης».


 
Το ντοκιμαντέρ της Ζωής Μαυρουδή, «ΕΡΕΙΠΙΑ: Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μιας διαπόμπευσης», θα πραγματοποιήσει την Online πρεμιέρα του σήμερα, Κυριακή 1η Δεκεμβρίου στις 20:00 ώρα Ελλάδας, στο σάιτ της ΕΡΤ www.ertopen.com – Ταυτοχρόνως θα υπάρχουν μεταδόσεις με Γαλλικούς υπότιτλους στο okeanews.fr και με Ισπανικούς υπότιτλους στο directa.cat