Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα Πέμπτη ξεχωρίζουν, ένα πολιτικό θρίλερ που ήταν υποψήφιο για δύο Όσκαρ και έξι Χρυσές Σφαίρες, η τολμηρή βιογραφία-κοινωνική μελέτη πάνω στη βία, του αγαπημένου στην Ελλάδα και όχι μόνο Φατίχ Ακίν, αλλά και μία γκανγκστερική, αστυνομική περιπέτεια με τον Βαγγέλη Μουρίκη, σε μία σπουδαία ερμηνεία.

The Post: Απαγορευμένα Μυστικά, Star – 21.00

Aμερικανική ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, με τους Μέριλ Στριπ, Τομ Χανκς, Τρέισι Λετς, Σάρα Πόλσον, Μπομπ Όντενκερκ

Ads

Το 1971 η εκδότρια της οικονομικά στριμωγμένης «Washington Post» πρέπει να αποφασίσει αν θα δημοσιεύσει μια απόρρητη κυβερνητική έκθεση πάνω στον πόλεμο του Βιετνάμ, ρισκάροντας έτσι το μέλλον της εφημερίδας της.

Το Χρυσό Γάντι, Cinobo

Γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Φατίχ Ακίν με τους: Γιόνας Ντάσλερ, Μαργκαρέτε Τίεσελ, Μαρκ Χόσεμαν

Αμβούργο, δεκαετία του ‘70. Με μια πρώτη ματιά, ο Φρις «Φίτε» Χόνκα είναι ένα αξιολύπητο, χαμένο κορμί όπως τόσοι άλλοι γύρω του. Ο άνδρας με το παραμορφωμένο πρόσωπο, περνάει τις νύχτες του μεθώντας στο καταγώγιο «Το Χρυσό Γάντι», κυνηγώντας μοναχικές γυναίκες για λίγη συντροφιά. Κανείς από τους θαμώνες δεν μπορεί να υποψιαστεί ότι ο φαινομενικά άκακος Φίτε είναι στην πραγματικότητα ένα τέρας.

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα που πριν χρόνια σόκαραν τη Γερμανία, το θρίλερ του Φατίχ Ακίν αφηγείται την ιστορία του Φρις Χόνκα, ενός άνδρα που δολοφόνησε και διαμέλισε πολλές γυναίκες, με φόντο το αγαπημένο του μπαρ, όπου οι μεθύστακες θαμώνες συγκινούνται με γλυκανάλατα τραγούδια και το ποτό μετατρέπεται σε αντανακλαστικό ενάντια στον πόνο, τη λαχτάρα και τον καημό.

Το μικρό Ψάρι, ERTFLIX

Τέσσερα χρόνια μετά τον «Μαχαιροβγάλτη», ο Γιάννης Οικονομίδης επιστρέφει με το «Μικρό Ψάρι». Μία από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες των τελευταίων χρόνων με στοιχεία νουάρ, η οποία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 64ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου. 

Ήρωας της ταινίας «Το Μικρό Ψάρι» είναι ο Στράτος, ο οποίος όταν ήταν δεκαεννιά χρονών, διέπραξε ένα έγκλημα και πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, κάτω από την προστασία ενός αρχινονού του υποκόσμου, του Λεωνίδα. Μια μέρα, κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, ο Λεωνίδας του έσωσε τη ζωή.

Ο Στράτος αυτό δεν το ξέχασε ποτέ. Ελεύθερος πια, ο Στρατός δουλεύει τη νύχτα σε ένα αρτοποιείο, ενώ τη μέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Όλα του τα χρήματα τα δίνει στον Γιώργο, τον αδελφό του Λεωνίδα, που οργανώνει ένα παράτολμο σχέδιο απόδρασης για να βγάλουν τον Λεωνίδα από τη φυλακή. Το μόνο πράγμα που απασχολεί τον Στράτο είναι να εξοφλήσει το χρέος του στον Λεωνίδα. Η μέρα της απόδρασης, η πιο σημαντική μέρα της ζωής του Στράτου, πλησιάζει.