Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα, Κυριακή, ξεχωρίζει η ταινία του Πίτερ Τζάκσον, «Χόμπιτ: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι», το «El Greco» για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, μια ταινία για μια 17χρονη που ανακαλύπτει τη σεξουαλικότητά της, αλλά και μια Χριστουγεννιάτικη.

Χόμπιτ: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι, ΕΡΤ1 – 22:00

Σε σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον, με τους Μάρτιν Φρίμαν, Ίαν ΜακΚέλεν, Κεν Στοτ, Κέιτ Μπλάνσετ, Χιούγκο Γουίβινγκ, Ρίτσαρντ Άρμιτατζ

Ads

Ο Μπίλμπο Μπάγκινς, ένα φιλήσυχο χόμπιτ, εκστρατεύει με τον Γκάνταλφ και μια ομάδα νάνων για το Μοναχικό Βουνό, προσπαθώντας να πάρει πίσω το θησαυρό τον οποίο έκλεψε ο τρομερός δράκος Σμογκ.

El Greco, ΕΡΤ2 – 22:00

Σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, με τους Νικ Άσντον, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Λάκης Λαζόπουλος, Λάγια Μαρούλ, Δήμητρα Ματσούκα

Λίγο πριν ο διάσημος ζωγράφος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος αντιμετωπίσει την ισπανική Ιερά Εξέταση, μνημονεύει τα αγωνιώδη νεανικά χρόνια στην πολιορκούμενη από τους Ενετούς Κρήτη, τη μαθητεία του δίπλα στον Τιτσιάνο στη Βενετία, και την καλλιτεχνική του καταξίωση στο Τολέδο, η οποία συνέπεσε με την μοιραία σύγκρουση με τον ιερωμένο Νίνο ντε Γκεβάρα.

Νέα & Όμορφη, Ertflix

Σε σκηνοθεσία Φρανσουά Οζόν, με τους Μαρίν Βακτ, Ζεραλντίν Πελάς, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Φρέντερικ Πιέρο

Μέσα σε έναν χρόνο, ανάμεσα στις εποχές που αλλάζουν, η Ιζαμπέλ, η 17χρονη κόρη μιας μεγαλοαστικής οικογένειας, θα ανακαλύψει τη σεξουαλικότητα της. Λίγο καιρό αφού κάνει για πρώτη φορά έρωτα, αρχίζει να εκδίδεται και έρχεται αντιμέτωπη με την οικογένειά της για να δώσει εξηγήσεις.

Η αλλαγή του Άγιου Βασίλη, Ertflix

Σε σκηνοθεσία Τέρζε Ράνγκες, με τους Τροντ Έσπεν Σέιμ, Άντερς Μπάσμο Κρίστιανσεν, Ίνγκεμποργκ Σάντρεχαγκεν Ράουστολ, Έρικ Χίβγιου, Τζοάννα Μορκ

Ο Άγιος Βασίλης στη θέση ενός…μπαμπά. Κανείς δεν λατρεύει τα Χριστούγεννα περισσότερο από τον Άντερσεν, ο οποίος κάθε φορά αφιερώνει απεριόριστο χρόνο ώστε να χαρίσει στην οικογένειά του τις πιο τέλειες Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Όμως αυτή τη νύχτα, τίποτα δεν πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο. Φορώντας την ολοκαίνουργια στολή του, ο Άντερσεν μπαίνει σε περιπέτειες μέχρι που συναντάει τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη και αποφασίζουν να αλλάξουν θέσεις.