Κάθε μέρα το Tvxs.gr σας προτείνει τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες που προβάλλονται στη μικρή οθόνη.

Ads

Τέσσερις Γάμοι και μια Κηδεία – ΟPEN 21.00

Αγγλική ταινία του Μάικ Νιούελ, υποψήφια για  δυο όσκαρ με τους Χιού Γκραντ, Άντι ΜακΝτάουελ, Κριστίν Σκοτ Τόμας.

Αφού παραβρίσκονται σε τέσσερις γάμους και μία κηδεία, ένας Άγγλος και μια Αμερικανίδα ανακαλύπτουν ότι είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο
Ο Τσαρλς τα έχει όλα – γοητευτικός, έξυπνος, επιτυχημένος, με μεγάλη επιτυχία στο γυναικείο φύλο! Και αυτό είναι ίσως ο λόγος που δεν έχει πειστεί ακόμα να παντρευτεί. Ίσως όμως και οι προβληματικοί γάμοι των φίλων του. Όλα όμως αλλάζουν, όταν σε ένα γάμο συναντήσει την Κάρι, μια όμορφη Αμερικανίδα. Το ειδύλλιο μεταξύ τους δεν αργεί να φουντώσει, θα χρειαστούν όμως πολλοί γάμοι και μια… κηδεία, μέχρι να καταλήξει εκεί που θέλει ο Τσαρλς.

Ads

Παγκόσμια κινηματογραφική και εμπορική επιτυχία της δεκαετίας του 90, υποψήφια για δύο βραβεία Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας και Πρωτότυπου Σεναρίου).

Ο Χιονάνθρωπος STAR – 22.00

Αγγλοσουηδική ταινία του Τόμας Άλφρεντσον με τους Μάικλ Φασμπέντερ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Σαρλότ Γκένσμπουργκ.

Ο αλκοολικός και αντισυμβατικός στις μεθόδους του αστυνομικός Χάρι Χόλε αναλαμβάνει να διερευνήσει την εξαφάνιση μιας μητέρας, που το μαντίλι της βρέθηκε τυλιγμένο γύρω από ένα χιονάνθρωπο.

Ένα αγοράκι ξυπνά κι αναζητά τη μητέρα του. Το σπίτι άδειο. Στον κήπο ένας χιονάνθρωπος με το φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στο λαιμό του. Ο συναισθηματικά ασταθής αστυνόμος Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνα κι ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων.

Ποιος Σκότωσε τη Λαίδη Γουίνσλεϊ; Cinobo

Σκηνοθέτης Χινέρ Σαλίμ Ηθοποιοί: Μεχμέτ Κουρτουλούς, Εζγκί Μολά, Εργκούν Κουγιουτσού

Αστυνομικό μυστήριο και απολαυστική σάτιρα προς τις μικρές συντηρητικές κοινωνίες και την καχυποψία με την οποία αντιμετωπίζουν τον όποιο ξένο τις επισκεπτεί, ακόμη και αν έρχεται να εξιχνιάσει έγκλημα. Από τον αιχμηρό Κούρδο σκηνοθέτη Χινέρ Σαλίμ και με φόντο το υπέροχο τοπίο των Πριγκηπονήσων.

Η Λαίδη Γουίνσλεϊ, μία Αμερικανίδα συγγραφέας, δολοφονείται σε ένα μικρό τουρκικό νησί. Ο διάσημος επιθεωρητής Φεργκάν, απόμακρος αλλά και μεθοδικός στην δουλειά του, καταφθάνει από την Κωνσταντινούπολη για να αναλάβει την έρευνα. Γρήγορα θα βρεθεί αντιμέτωπος με καλά κρυμμένα μυστικά σε αυτό το απόμακρο κομμάτι της χώρας.