Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα Τετάρτη ξεχωρίζουν μια ταινία που έγραψε τους κανόνες του blockbuster, κωμική γκανγκστερική περιπέτεια με πολλές διασκεδαστικές ιδέες και πρωταγωνιστές τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και την Μισέλ Φάιφερ, αλλά και αδερφοί Ταβιάνοι πάνω στη σχέση ατόμου και Ιστορίας, προσωπικών επιθυμιών και πολιτικοινωνικών επιταγών. 

Top Gun, OPEN – 21.00

Σκηνοθεσία: Τόνι Σκοτ
Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κέλι Μακ Γκίλις, Βαλ Κίλμερ, Άντον Έντουαρντς, Τομ Σκέριτ

Ads

Σε μια από τις χαρακτηριστικότερες νεανικές ταινίες του ’80 (και υπό τους ήχους μίας από τις πιο αναγνωρίσιμες μπαλάντες όλων των εποχών), ένας ριψοκίνδυνος πιλότος του αμερικανικού στρατού μετεκπαιδεύεται σε μια σχολή αριστούχων, ερωτοτροπεί με μια όμορφη καθηγήτρια, ξεπερνά ένα ψυχολογικό τραύμα και κατατροπώνει τους εχθρούς σε μια αερομαχία.

Μια Προσωπική Ιστορία, ΕΡΤ2 – 22.00

Σκηνοθεσία:Πάολο Ταβιάνι
Παίζουν: Λούκα Μαρινέλι, Βαλεντίνα Μπελέ, Λορέντζο Ρικέλμι

Παθιασμένος με τη Φούλβια, ο παρτιζάνος Μίλτον αναζητά εν μέσω του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου τον φίλο του –επίσης αντάρτη– Τζόρτζιο, με τον οποίο εκείνη είναι κρυφά ερωτευμένη.

Επικίνδυνη Οικογένεια, ΟΡΕΝ – 23.30

Σκηνοθεσία: Λικ Μπεσόν
Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μισέλ Φάιφερ, Τόμι Λι Τζόουνς, Νταϊάνα Άγκρον

Ο μαφιόζος Φρεντ Μανζόνι και η οικογένειά του μπαίνουν σε πρόγραμμα προστασίας του FBI και μετακομίζουν σε μια ήσυχη κωμόπολη της Βόρειας Γαλλίας. Ενώ προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα τους ζωή, οι πρώην «συνάδελφοι» του Φρεντ τον αναζητούν παντού για να τον βγάλουν από τη μέση.