Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα ξεχωρίζει το υποψήφιο για επτά Όσκαρ «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ», για τη μακρόχρονη σχέση ανάμεσα σε δύο ισοβίτες, το «Πλωτό Έθνος», βασισμένο στην ιστορία του Νησιού των Ρόδων, αλλά και το «Νυχτερινός Ανταποκριτής», με τον Τζέικ Τζίλενχαλ να είναι υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ, Star – 23:15

Η μακρόχρονη σχέση ανάμεσα σε δύο ισοβίτες, έναν λευκό κι έναν μαύρο, και οι τακτικές για την επιβίωσή τους στη φυλακή.

Baby Driver, Mega, 00: 10

Ο νεαρός πρωταγωνιστής κι επιδέξιος οδηγός Μπέιμπι έχει μπλέξει με το οργανωμένο έγκλημα και κάνει τον… σοφέρ σε αμείλικτους εγκληματίες. Όλα αυτά μέχρι να γνωρίσει την Ντέμπορα, η οποία θα του αλλάξει τη ζωή.

Το Πλωτό Έθνος, Netflix

Ένας ιδεαλιστής μηχανικός χτίζει το δικό του νησί στις ιταλικές ακτές και το ανακηρύσσει έθνος, τραβώντας έτσι την προσοχή του κόσμου αλλά και της κυβέρνησης.

Νυχτερινός Ανταποκριτής, Ertflix

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ πρωταγωνιστεί ως ο Λου Μπλουμ, ένας φιλόδοξος νέος που αναζητά απεγνωσμένα δουλειά και ανακαλύπτει τον αδυσώπητο κόσμο του εγκληματολογικού ρεπορτάζ.

Ads

Θα γνωρίσει μια ομάδα από κινηματογραφικά συνεργεία που τραβούν πλάνα από τρακαρίσματα, φωτιές, φόνους και άλλες καταστροφές, και θα αποφασίσει να δοκιμάσει την τύχη του στην επικίνδυνη πραγματικότητα του nightcrawling, όπου η κάθε αστυνομική σειρήνα ισοδυναμεί με μια πιθανή αποκλειστικότητα και τα θύματα μετριούνται με δολάρια και δημοσιότητα.

Με τη βοήθεια της Νίνα (Ρενέ Ρούσο), μια παλαίμαχο των δελτίων ειδήσεων, ο Λου θα γίνει πρωταγωνιστής της δικής του ιστορίας, θολώνοντας το όριο μεταξύ παρατηρητή και συμμετέχοντα.

Ο «Νυχτερινός Ανταποκριτής» διεκδίκησε το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου το 2015 για τον Νταν Γκιλρόι, ενώ ο Τζέικ Τζίλενχαλ ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου.