Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix, Disney+ και Ertflix.

Ads

Σήμερα ξεχωρίζουν μια επιτυχημένη μεταφορά μιας καλογραμμένης ιταλικής σάτιρας των (μικρο)αστικών ηθών, μια αλληγορία για τη μετακομουνιστική Ρωσία και animation για τους μικρούς μας φίλους.

Τέλειοι Ξένοι, STAR – 22.50

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης
Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου

Ads

Όταν ένα βράδυ με έκλειψη Σελήνης μια παρέα επτά φίλων συγκεντρώνεται για δείπνο, ένα παράξενο παιχνίδι ξεκινά: όλοι συμφωνούν να αφήσουν τα κινητά τους στο τραπέζι και να μοιράζονται με τους υπολοίπους ό,τι φτάνει σε αυτά. Κανείς, άλλωστε, δεν έχει μυστικά για να φοβάται…

Απόλυτα πιστή και γι’ αυτό επιτυχημένη μεταφορά μιας καλογραμμένης ιταλικής σάτιρας των (μικρο)αστικών ηθών. Αν και θεατρικής δομής, διαθέτει κινηματογραφικό ρυθμό, έμπειρο καστ, διάθεση πικρής κοινωνικής κριτικής και μια σειρά από εύστοχα σεναριακά ευρήματα.

Ο Ηλίθιος, ΒΟΥΛΗ – 23.00

Σκηνοθεσία: Γιούρι Μπίκοφ

Παίζουν: Αρτιόμ Μπίστροφ, Ναταλία Σούρκοβα, Μπόρις Νεβζόροφ

Ο Ντίμα είναι ένας τίμιος και ιδεαλιστής υδραυλικός, ο οποίος, επιθεωρώντας τη διαρροή μιας πολυώροφης πολυκατοικίας, αντιλαμβάνεται πως αυτή είναι έτοιμη να γκρεμιστεί. Προσπαθεί επειγόντως να ειδοποιήσει τη δήμαρχο και τις αρχές, αλλά συναντά μια διεφθαρμένη γραφειοκρατία που στρέφεται εναντίον του.

Σεναριακά στιβαρή, επιδέξια σκηνοθετημένη, αν και υπερβολικά διδακτική καφκική (και ντοστογιεφσκική) αλληγορία, η οποία περιγράφει με σαφήνεια και πικρό χιούμορ τη μετακομουνιστική Ρωσία ως καπιταλιστική παρωδία του Πούτιν. Κέρδισε τέσσερα βραβεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο.

Minions, STER – 21.00

Σκηνοθεσία: Κάιλ Μπάλντα, Πιέρ Κοφέν

Οι Κέβιν, Στιούαρτ και Μπομπ είναι τα τρία Μίνιονς που φεύγουν από την παγωμένη σπηλιά όπου έχει καταφύγει η «φυλή» τους, αναζητώντας τον απόλυτο κακό, τον οποίο θέλουν να υπηρετήσουν τυφλά. Καταλήγουν στο Λονδίνο των ’60s βοηθοί της αδίστακτης Σκάρλετ Όβερκιλ, η οποία σκοπεύει να στεφθεί νέα βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας.

Το spin off του «Εγώ, ο Απαισιότατος» διαθέτει απολαυστικούς πρωταγωνιστές, μερικές πολύ αστείες στιγμές, αλλά προσχηματικό σενάριο κι ένα χιούμορ που στοχεύει ξεκάθαρα στο ανήλικο κοινό. Υποψηφιότητα για BAFTA καλύτερου animation.