Μια γενναία δόση με τον Μπραντ Πιτ θα λάβουμε σήμερα στην τηλεόραση, όπου το μενού περιλαμβάνει την πολεμική τανία «Fury», αλλά και το παιχνίδι κατασκοπείας από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ζεμέκις, «Οι Σύμμαχοι». Παράλληλα, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το πολυβραβευμένο και πανέμορφο ντεμπούτο από μια νέα συναρπαστική φωνή του ευρωπαϊκού σινεμά.

Ads

Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Fury – Mega, 22.30

Αμερικανική πολεμική ταινία, σκηνοθεσία Ντέιβιντ Άγερ με τους: Μπραντ Πιτ, Σάια ΛαΜπέφ, Λόγκαν Λέρμαν, Μάικλ Πένια

Ads

Απρίλιος 1945. Οι Σύμμαχοι σχεδιάζουν την τελευταία αντεπίθεση στην Ευρώπη. Ο σκληροτράχηλος λοχίας Wardaddy ηγείται μιας εξαιρετικά επικίνδυνης αποστολής σε εχθρικό έδαφος, μέσα στη διαλυμένη αλλά επίμονη Γερμανία, έχοντας στη διάθεσή του μόνο ένα τανκ με πενταμελές πλήρωμα. Με αριθμητικό μειονέκτημα, ελάχιστα πολεμοφόδια και σέρνοντας μαζί τους έναν νεοσύλλεκτο που αντιμετωπίζει ηθικά διλήμματα, η ομάδα, κόντρα στις πιθανότητες, διαθέτει τον ηρωισμό, για να δώσει την τελευταία της μάχη στην καρδιά της ναζιστικής Γερμανίας.

Σύμμαχοι – Open, 21.00

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις με τους: Μπραντ Πιτ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζάρεντ Χάρις, Λίζι Κάπλαν

Οι κατάσκοποι των Συμμάχων, ο Αμερικανός Μαξ Βέιταν και η Γαλλίδα Μαριάν Μποσεζούρ γνωρίζονται στη γερμανοκρατούμενη Καζαμπλάνκα του 1942, όπου αναλαμβάνουν μια άκρως επικίνδυνη αποστολή. Μέσα από τις δυσκολίες που τους επιφυλάσσει αυτό το ταξίδι ερωτεύονται, και με το τέλος της αποστολής επιλέγουν να επιστρέψουν στην Αγγλία όπου θα ζήσουν πλέον ως παντρεμένο ζευγάρι. Ο Μαξ όμως, γρήγορα μαθαίνει πως η σύντροφος του ενδέχεται να είναι διπλός πράκτορας για λογαριασμό των Γερμανών και μάλιστα του αναθέτουν να την σκοτώσει. Ένα τεράστιο δίλημμα, εν μέσω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που θα ανατρέψει όλη του τη ζωή.

Ένα Αξέχαστο Καλοκαίρι – Cinobo

Κοινωνικό δράμα από την Καταλονία της Κάρλα Σιμόν

Καλοκαιρινά χρώματα, μεσογειακό τοπίο και νοσταλγική συγκίνηση, μέσα από τα αθώα μάτια ενός μικρού κοριτσιού που προσπαθεί να βρει τη θέση του στον κόσμο, ένα καλοκαίρι του ‘93 στην ισπανική εξοχή. Πολυβραβευμένο και πανέμορφο ντεμπούτο από μια νέα συναρπαστική φωνή του ευρωπαϊκού σινεμά.

Η εξάχρονη Φρίντα κοιτάζει σιωπηλά τα τελευταία αντικείμενα που μπαίνουν σε κουτιά στο διαμέρισμα της μητέρας της που έχει πεθάνει. Αποχαιρετώντας την, οι φίλοι της ακολουθούν το αυτοκίνητο κουνώντας τα χέρια τους. Αν και η οικογένεια του αγαπημένου θείου της την υποδέχεται με ανοιχτή αγκαλιά, η Φρίντα χρειάζεται πολύ καιρό να συνηθίσει το νέο της σπίτι στην εξοχή, μακριά από τη Βαρκελώνη. Οι στιγμές παιδικού ενθουσιασμού και ξεγνοιασιάς, εναλλάσσονται με μοναχικές σκέψεις. Το βράδυ, η Φρίντα προσεύχεται για τη μητέρα της, που της λείπει τόσο πολύ, ενώ την ημέρα προσπαθεί να βρει τη θέση της σε αυτή τη νέα ζωή. Η Κάρλα Σιμόν αφηγείται σχεδόν αυτοβιογραφικά την προσωπική της ιστορία σε ένα σπάνιο σκηνοθετικό ντεμπούτο αφοπλιστικής ειλικρίνειας αφιερώνοντας την ταινία στη μητέρα της.