Το Tvxs.gr σας προτείνει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες που προβάλλονται στη μικρή οθόνη.

Ads

Απόψε Πέμπτη (10/6) φτάνουμε με τον Λ. ΝτιΚάπριο στο «Νησί των Καταραμένων» του Μ. Σκορτσέζε, βαδίζουμε με τον Λίαμ Νίσον στο «Μονοπάτι του Θανάτου» και βυθιζόμαστε στον κόσμο του ρεμπέτικου και του μεγάλου Μάρκου Βαμβακάρη μέσσα από το ντοκιμαντέρ των Ν. Σκαρέντζου και Κλ. Δανόπουλου για την επιρροή του στο σύγχρονο ηχοτοπίο της Ευρώπης.

Το Νησί των Καταραμένων ΣΚΑΪ 22:00

Αμερικανική ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, με τους Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Μαρκ Ράφαλο, Μπεν Κίνγκσλεϊ.

Ads

Ένα ήρεμο θρίλερ συναισθημάτων  με αισθητική από τα noir του Hitchcock, που αποθέωσαν οι κριτικοί.

Το 1954, δυο αστυνομικοί καταφθάνουν σε ένα απομονωμένο νησί της ανατολικής ακτής για να ερευνήσουν την εξαφάνιση μιας ασθενούς από μια ψυχιατρική κλινική υψίστης ασφαλείας. Αρχίζουν να υποψιάζονται ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει στο ίδρυμα, όταν μια σφοδρή καταιγίδα διακόπτει κάθε επικοινωνία του νησιού με τον έξω κόσμο.

Το Μονοπάτι του Θανάτου Σταρ 23.30

Αμερικανική ταινία του Σκοτ Φρανκ, με τους Λίαμ Νίσον, Νταν Στίβενς, Ντέιβιντ Χάρμπουρ.

Βασισμένη στη best seller σειρά μυθιστορημάτων του μετρ ιστοριών θρίλερ και μυστηρίου, Λόρενς Μπλόκ, η ταινία εστιάζει στη ζωή ενός πρώην αστυνομικού, του Ματ Σκάντερ.

Ο Ματ, τον οποίο στη μεγάλη οθόνη υποδύεται ο συγκλονιστικός Λίαμ Νίσον, μπορεί κάποτε να ήταν ένας πολύτιμος, για το σώμα, Νεοϋορκέζος αστυνομικός πρώτης γραμμής, όμως τώρα πια εργάζεται, παράνομα, ως ιδιωτικός ντετέκτιβ. Παρότι διστακτικός αρχικά, ο ντετέκτιβ αποφασίζει να βοηθήσει τον έμπορο ναρκωτικών Κένι Κρίστο προκειμένου να ξεσκεπάσουν τη συμμορία που κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση της γυναίκας του.

Μάρκος Cosmote history 21.50

Ντοκιμαντέρ των Ν. Σκαρέντζου, Κλ. Δανόπουλου

Mια παρέα μουσικών ταξιδεύουν στη Σύρο για να συμμετάσχουν σε ένα αφιέρωμα προς τιμήν του Μάρκου Βαμβακάρη. Παράλληλα με αυτό το ταξίδι, συνθέτες, μουσικολόγοι και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο αναδεικνύουν τη σημαντική κληρονομιά του μουσικού στον 21ο αιώνα. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ για την επιρροή του Μάρκου στο σύγχρονο ηχοτοπίο της Ευρώπης.