Το «Γιοσέπ», μια συγκλονιστική animation καταγραφή μιας διαδρομής ελπίδας μακριά από την Ισπανία του Φράνκο, που οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε ένα άλλο αδιέξοδο, το κλασικό «Μπάτμαν για πάντα», αλλά και το ιστορικό δράμα «Peterloo» σε σκηνοθεσία του Μάικ Λι, περιλαμβάνει σήμερα το τηλεοπτικό μενού.

Ads

Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Μπάτμαν για πάντα – Star, 02:15

Αμερικανική περιπέτεια παραγωγής 1995 σε σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ και σε παραγωγή του Τιμ Μπάρτον

Ads

Ο Σκοτεινός Ιππότης της Γκόθαμ Σίτι έχει να αντιμετωπίσει δύο ισχυρούς κακούς. Τον Χάρβεϊ Ντεντ που μετά από ένα ατύχημα έγινε ο Διπρόσωπος και τον εφευρέτη Έντουαρντ Νίγκμα ή αλλιώς Ο Γρίφος. Ο Διπρόσωπος κατηγορεί τον Μπάτμαν για το παραμορφωμένο πρόσωπό του και απλά τον θέλει νεκρό. Ο Γρίφος είναι ένας εφευρέτης που εργαζόταν για τη Wayne Enterprises και ζηλεύει την επιτυχία του Μπρους Γουέιν και χρησιμοποιεί γρίφους για να δείξει την ανωτερότητά του απέναντι στον Γουέιν/Μπάτμαν.

Ο Μπάτμαν θα βρει υποστήριξη στην ψυχίατρο Τσέις Μερίντιαν, η οποία κάνει μελέτη πάνω στους κακοποιούς και εγκληματίες και τρέφει αισθήματα για τον Μπάτμαν. Στο πλάι του Ανθρώπου Νυχτερίδα θα βρεθεί ο ακροβάτης του τσίρκου Ντικ Γκρέισον, ο οποίος θέλει να πάρει εκδίκηση από τον Διπρόσωπο για το φόνο της οικογένειάς του. Η Γκόθαμ είναι για μία ακόμη φορά μια σκοτεινή και απειλητική πόλη, την οποία ο Μπάτμαν θα πρέπει να σώσει, ερχόμενος αντιμέτωπος με τους δικούς του εφιάλτες καθώς ξαναζεί το θάνατο των γονιών του στα όνειρά του.

Peterloo – Open, 21:00

Ιστορικό δράμα, σκηνοθεσία Μάικ Λι με τους: Ρόρι Κινίαρ, Ρέιτσελ Φίνεγκαν, Μαξίν Πικ

Το «Peterloo» είναι ένα ιστορικό δράμα που ασχολείται με τα αιματηρά γεγονότα της σφαγής του Πίτερλου, το 1819, στα οποία θανατώθηκαν περίπου 80000 Άγγλοι απαιτώντας την αναθεώρηση του πολιτεύματος της χώρας και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. 

Γιοσέπ – CINOBO

Μια συγκλονιστική animation καταγραφή μιας διαδρομής ελπίδας μακριά από την Ισπανία του Φράνκο, που οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε ένα άλλο αδιέξοδο. Όταν το πανέμορφο κινούμενο σχέδιο τίθεται στην υπηρεσία της ιστορικής καταγραφής. Επίσημη επιλογή Φεστιβάλ Καννών 2020.

Φεβρουάριος 1939. Η Γαλλική κυβέρνηση κατακλύζεται από Ισπανούς που αποδρούν από τη δικτατορία του Φράνκο και η λύση που βρίσκει είναι να τους συσσωρεύσει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου οι πρόσφυγες δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να χτίσουν τους δικούς τους στρατώνες, να τρέφονται με τα άλογα που τους μετέφεραν έξω από τη χώρα τους, και να πεθάνουν ανά εκατοντάδες λόγω της έλλειψης υγιεινής και νερού. Σε ένα από αυτά τα στρατόπεδα, δύο άνδρες, χωρισμένοι από τα συρματοπλέγματα, θα γίνουν φίλοι μεταξύ τους. Ο ένας είναι αστυνομικός, ο άλλος είναι ο Γιοσέπ Μπαρτολί, σχεδιαστής αλλά και μαχητής κατά του Φράνκο.