Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα το τηλεοπτικό μενού περιλαμβάνει καλοστημένο δράμα εποχής, ένα μοντέρνο αστικό γουέστερν κι ένα θρίλερ γύρω από έναν τηλεφωνικό θάλαμο.

Μαργκερίτ Ντιράς: Η Οδύνη, ΕΡΤ2 – 22.00

Σκηνοθεσία: Εμανουέλ Φινκιέλ
Παίζουν: Μελανί Τιερί, Μπενουά Μαζιμέλ, Μπενζαμάν Μπιολέ

Ads

Τους τελευταίους μήνες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου η νεαρή συγγραφέας Μαργκερίτ Ντιράς, μέλος της αντίστασης, αναζητά τα ίχνη του συζύγου της Ρομπέρ Αντέλμ, τον οποίο έχουν συλλάβει οι Γερμανοί.

Ο Άνθρωπος από τη Μασσαλία, OPEN 23.00

Σκηνοθεσία: Σέντρικ Χιμένεθ
Παίζουν: Ζαν Ντιζαρντέν, Ζιλ Λελούς, Σελίν Σαλέτ

Ο Τανί Ζαμπά είναι ο αρχηγός της σπείρας που στη δεκαετία του ’70 ελέγχει το εμπόριο ναρκωτικών στη Μασσαλία, με φορτία τόνων ηρωίνης να φτάνουν ως τις Ηνωμένες Πολιτείες. Καταφέρνοντας να παραμένει ασύλληπτος από την αστυνομία, βρίσκει απέναντί του έναν φιλόδοξο ανακριτή, ο οποίος κάνει σκοπό της ζωής του να τον κλείσει φυλακή.

Τηλεφωνικός Θάλαμος, ALPHA – 01.00

Σκηνοθεσία: Τζόελ Σουμάχερ
Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Φόρεστ Γουιτάκερ, Κέιτι Χολμς, Ράντα Μίτσελ

Ο Στου, ένας δημοσιοσχεσίτης που διάγει μια ψεύτικη και γεμάτη ψέματα ζωή, βρίσκεται παγιδευμένος σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο στη Νέα Υόρκη, καθώς ένας άγνωστος, που μόλις σκότωσε έναν περαστικό, τον σημαδεύει με καραμπίνα. Ένας αγωνιώδης διάλογος ξεκινά ανάμεσα στους δύο άνδρες, ενώ η αστυνομία έχει περικυκλώσει το θάλαμο, νομίζοντας ότι ο Στου είναι ο δολοφόνος.