Σήμερα στις ταινίες της ημέρας έχουμε μία οσκαρική ταινία που κέρδισε όσκαρ για το καλύτερο τραγούδι σε ταινία, την τελευταία ταινία του Τσάρλι Κάουφμαν και μία ρομαντική δραμεντί του Γούονγκ Καρ Βάι.

Ads

A Star is Born – Star, 21:00

Aμερικανική δραματική ταινία, σκηνοθεσία Μπράντλεϊ Κούπερ με τους: Μπράντλεϊ Κούπερ, Σαμ Έλιοτ, Ντέιβ Σαπέλ, Λέιντι Γκάγκα

Η ταινία βραβεύθηκε με Όσκαρ τραγουδιού για το τραγούδι «Shallow» , ενώ ήταν υποψήφια για άλλα 7 Όσκαρ.

Ads

Υπόθεση: Ο Τζάκσον Μέιν είναι ένας αλκοολικός ροκ-κάντρι σταρ που ερωτεύεται μια νεαρή τραγουδίστρια και τη βοηθά να απογειώσει το ταλέντο της. Όταν όμως εκείνη καταξιώνεται, η σχέση τους και η καριέρα του αρχίζουν να καταρρέουν.

I’m Thinking of Ending Things – Netflix

Αμερικάνικη ταινία θρίλερ, σκηνοθεσία Τσάρλι Κάουφμαν, με τους: Τζέσι Μπάκλεϊ, Τζέσε Πλέμονς και Τόνι Κολέτ

Η ταινία αποτελεί την τελευταία ταινία του σκηνοθέτη Τσάρλι Κάουφμαν. Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ιάν Ρίντ και είναι μία ταινία που προβληματίζει τον θεατή και παίζει, συνεχώς, με το μυαλό του.

Υπόθεση: Παρά τις αμφιβολίες της για τη σχέση τους, μια νεαρή γυναίκα κάνει ένα οδικό ταξίδι με τον νέο της φίλο, τον Τζέικ, με προορισμό τη φάρμα της οικογένειάς του. Αποκλεισμένη στη φάρμα εξαιτίας μιας χιονοθύελλας, παρέα με τη μητέρα και τον πατέρα του Τζέικ, η κοπέλα αρχίζει να αμφισβητεί την ουσία όλων όσων γνώριζε και καταλάβαινε για τον φίλο της, τον εαυτό της και τον κόσμο.

Chungking Express- Cinobo 

Κινέζικη δραμεντί ταινία, σκηνοθεσία Γουόνγκ Καρ-Βάι με τους: Μπριζίτ Λιν, Φέι Γουάνγκ, Τακέσι Κανεσίρο, Τόνι Λενγκ

Η ταινία θεωρείται μία από τις καλύτερες του δημιουργού και καταφέρνει με μοναδικό τρόπο να συνδυάσει τον ρομαντισμό με το μυστήριο. 

Υπόθεση: Δύο ερωτευμένοι αστυνομικοί: ο ένας με μια μυστηριώδη γυναίκα που αναζητά την κλεμμένη ηρωίνη της κι άλλος με την ονειροπόλα υπάλληλο μιας καντίνας.