Η ουσία της αγάπης, ο πόνος του πολέμου ακόμη και όταν αυτός τελειώνει και η διπλή ζωή ενός εκτελεστή της μαφίας προσελκύουν το τηλεοπτικό ενδιαφέρον την Δευτέρα.

Ads

Η Αγάπη Είναι Παράξενη – EΡΤ 2, 22.00

Αμερικανική ταινία του Άιρα Σακς, με τους Τζον Λίθγκοου, Άλφρεντ Μολίνα, Μαρίζα Τομέι.

Ο Αϊρα Σάκς αφηγείται την αληθινή ουσία της αγάπης κι ενός δεσμού που μένει ζωντανός στα χρόνια και στα εμπόδια, με το υπέροχο ζευγάρι του Τζον Λίθγκοου και του Αλφρεντ Μολίνα . Μια ταινία με εξαιρετικές ερμηνείες και κριτικές.

Ads

Έπειτα από συμβίωση χρόνων, ο Μπεν και ο Τζορτζ παντρεύονται, γρήγορα όμως θα βρεθούν σε οικονομική ανάγκη και θα αναγκαστούν να πουλήσουν το διαμέρισμά τους. Μέχρι να βρουν μια βιώσιμη λύση για κοινή στέγη, θα φιλοξενηθούν σε φιλικά και συγγενικά σπίτια, κάτι που θα δημιουργήσει εντάσεις, οι οποίες θα απειλήσουν τη σχέση μιας ολόκληρης ζωής.

Το τραγούδι του φοίνικα – Cinobo

Φιλμ νουάρ του Κρίστιαν Πέτζολντ

Ηθοποιοί: Νίνα Χος, Ρόναλντ Ζέρφελντ, Νίνα Κούνζερντορφ, Τρίσταν Πούτερ, Μίκαελ Μέρτενς

Μια παραμορφωμένη γυναίκα και μια ρημαγμένη χώρα προσπαθούν σε παράλληλη πορεία να αναγεννηθούν από τις στάχτες τους, όπως ακριβώς ο μυθικός Φοίνικας, που εμπνέει τον Κρίστιαν Πέτσολντ για ένα βραδυφλεγές φιλμ νουάρ, το οποίο κορυφώνεται σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά φινάλε των τελευταίων χρόνων. 

Εβραία τραγουδίστρια καταφέρνει να επιζήσει από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, έχοντας υποστεί πολλαπλά τραύματα.

Υποβάλλεται σε σειρά πλαστικών επεμβάσεων για να αναπλάσει το πρόσωπό της κι όταν αυτές ολοκληρώνονται, βρίσκει το σύζυγό της, ο οποίος όμως δεν την αναγνωρίζει. Λόγω ομοιότητας με τη γυναίκα του, που ο ίδιος θεωρεί νεκρή, της προτείνει να την υποδυθεί με σκοπό να διεκδικήσουν την περιουσία της. Διστακτική, δέχεται να παίξει το ρόλο του εαυτού της, ελπίζοντας ότι θα ανακαλύψει την αλήθεια για τον σύζυγό της, τον οποίο υποπτεύεται πως την πρόδωσε στους ναζί.

  • Βραβείο FIPRESCI | Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν 2014 
  • Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού (Νίνα Χος) | Φεστιβάλ Σιάτλ 2015

The Iceman – ΣΤΑΡ, 02.15

Χαμηλότονο γκανκστερικό θρίλερ του Άριελ Βρόμεν, με τους Μάικλ Σάνον, Γουινόνα Ράιντερ, Κρις Έβανς.

Ο πολωνικής καταγωγής Ρίτσαρντ Κουκλίνσκι επί περίπου 30 χρόνια ζούσε μια διπλή ζωή: ήταν ένας τρυφερός συζύγος, ένας αφιερωμένος πατέρας και ταυτόχρονα ένας αδίστακτος, κατά συρροή δολοφόνος. Μετά τη σύλληψή του, ο Κουκλίνσκι ομολόγησε ότι είχε σκοτώσει πάνω από 250 άτομα μεταξύ 1954 και 1985, πολλά από τα οποία για λογαριασμό της ιταλοαμερικανικής μαφίας