Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα Παρασκευή, το τηλεοπτικό μενού περιλαμβάνει ένα αμερικάνικο πολιτικό θρίλερ με τους Τζιν Χάκμαν και Γουίλιαμ Νταφόε,
την πιο απρόσμενη fantasy αλληγορία του πρόσφατου ευρωπαϊκού σινεμά, αλλά και το animation «Μαλλιά Κουβάρια» για τους μικρούς μας φίλους.

Ο Μισισιπής Καίγεται, ΕΡΤ2 – 22.00

Αμερικανική ταινία του Άλαν Πάρκερ, με τους Τζιν Χάκμαν, Γουίλιαμ Νταφόε, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ

Ads

Δυο πράκτορες του FBI ερευνούν ένα τριπλό ρατσιστικό έγκλημα που έκανε η Κου-Κλουξ-Κλαν κι αντιμετωπίζουν τις εχθρικές διαθέσεις της ρατσιστικής κοινότητας του Αμερικανικού Νότου.

Μαλλιά Κουβάρια, Alpha – 21.00

Αμερικανική ταινία των Μπάιρον Χάουαρντ και Νέιθαν Γκρένο

Η μακρομαλλούσσα πριγκίπισσα Ραπουνζέλ, η οποία ζει έγκλειστη σε έναν ψηλό πύργο, γνωρίζει έναν περαστικό κλέφτη και ξεκινούν μαζί μια συναρπαστική περιπέτεια στον έξω κόσμο.

Λευκός Θεός, Cinobo

Ουγγρική ταινία, σκηνοθεσία Κορνέλ Μουντρούτσο με τους: Ζοφία Πσότα, Σάντορ Ζότερ, Λίλι Χόρβατ

Η πιο απρόσμενη fantasy αλληγορία του πρόσφατου Ευρωπαϊκού σινεμά. Ο Ούγγρος Κορνέλ Μουντρούτσο (“Pieces of a Woman”, “Το Φεγγάρι του Δία”) αφηγείται μια ιστορία συλλογικότητας και ξεσηκωμού από την οπτική ενός σκύλου και του νεαρού κοριτσιού στο οποίο “ανήκει”. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα των Καννών.

Η 13χρονη Λίλι προσπαθεί να σώσει τον σκύλο της, Χάγκεν. Aπογοητευμένη, τα βάζει με τον πατέρα της για την “εξαφάνιση” του φίλου της. Η Λίλι ξεκινάει να βρει τον σκύλο της και να τον σώσει. Ο Χάγκεν από τη μεριά του επίσης προσπαθεί να επιστρέψει στη φίλη του. Παλεύοντας να επιβιώσει σε έναν κόσμο γεμάτο κακοτοπιές, ο Χάγκεν σύντομα συνειδητοποιεί πως λίγοι είναι αυτοί που αγαπούν έναν σκύλο. Μάλιστα όταν πιάνεται στα δίχτυα του μπόγια, και το μέλλον του δεν μοιάζει και τόσο ευοίωνο, αυτός και οι υπόλοιποι σκύλοι που έχουν κατακλύσει την πόλη, θα εξεγερθούν εναντίον της ανθρωπότητας. Και μόνο η Λίλι, ίσως, είναι αυτή που μπορεί να αποτρέψει τη “μάχη” ανάμεσα στον άνθρωπο και τον σκύλο.