Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Για σήμερα Δευτέρα, ξεχωρίζει το «Καλοκαίρι με τη Μόνικα» του Μπέργκμαν, μια ανέλπιστα τρυφερή και συγκινητική ταινία από τη Χιλή, που προσεγγίζει το σκοτεινό παρελθόν της χώρας για να μιλήσει για τη διαφορετικότητα, την αποδοχή και την αγάπη, αλλά και μια κωμωδία με τον Άνταμ Σάντλερ.

Μπίλι Μάντισον, 02.40

Κωμωδία του Tamra Davis με τον Άνταμ Σάντλερ

Ο Μπίλι Μάντισον είναι ένας νεόπλουτος κακομαθημένος 27χρονος που περνά ανέμελα τον καιρό του. Όταν ο πατέρας του αποφασίζει να δοκιμάσει τον Μπίλι για τη διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης, αναγκάζεται να τον στείλει ξανά σχολείο για 24 βδομάδες, δύο βδομάδες για κάθε τάξη. Εκεί ο Μπίλι πρέπει να κόψει όλες τις κακές συνήθειες, αν θέλει να βάλει χέρι στη μεγάλη κληρονομιά.

Το καλοκαίρι με τη Μόνικα, ERTFLIX

Σουηδική ταινία, σκηνοθεσία Ίνγκμαρ Μπέργκμαν με τους: Χάριετ Άντερσον, Λαρς Εκμποργκ, Ντάγκμαρ Έμπσεν

Ads

Ο Χάρι (Λαρς Έκμποργκ – Lars Ekborg) και η Μόνικα (Χάριετ Άντερσον – Harriet Andersson) γνωρίζονται σ’ ένα μπαρ και πηγαίνουν μαζί στον κινηματογράφο. Εκείνη ονειρεύεται να αποδράσει από τη μιζέρια του σπιτιού της και τον μόνιμα μεθυσμένο πατέρα της. Ο Χάρι από τη μεριά του θα ήθελε να την καλέσει στο διαμέρισμά του, αλλά επειδή φοβάται την αυταρχική θεία του προτιμά να φύγουν με τη βάρκα του.

Η αρχική ευφορία που τους δίνει η προσωρινή φυγή από την καθημερινότητα και τα προβλήματά της, σιγά-σιγά αρχίζει να μετατρέπεται σε εφιάλτη από την έλλειψη χρημάτων, αλλά και την παράλληλη έλευση ενός αντίζηλου. Τελικά οι δύο νέοι, ο Χάρι και η Μόνικα, θα παντρευτούν. Καρπός του έρωτας τους θα είναι ένα παιδί, αλλά η Μόνικα δε θα αντέξει τη συμβατική οικογενειακή ζωή και μοιραία θα εγκαταλείψει τον Χάρι.

Τρυφερέ μου ταυρομάχε, Cinobo

Αισθηματικό δράμα του Ροντρίγκο Σεπούλβεδα με τους Αλφρέντο Κάστρο, Λεονάρντο Ορτίσγκρις, Χουλιέτα Συλμπερμπεργκ

Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και (ακόμα) ένα ρεσιτάλ ερμηνείας του Αλφρέντο Κάστρο σε μια ανέλπιστα τρυφερή και συγκινητική ταινία από τη Χιλή, που προσεγγίζει το σκοτεινό παρελθόν της χώρας για να μιλήσει για τη διαφορετικότητα, την αποδοχή και την αγάπη. 

H παράδοξη συνάντηση ενός νεαρού επαναστάτη με μια ηλικιωμένη τρανς στη Χιλή του 1986 θα αλλάξει τις ζωές τους με τρόπους που κανείς από τους δύο δεν είχε φανταστεί.