Μια κλασική ελληνική ταινία, από τις καλύτερες στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, η τρυφερή ταινία του Δήμου Αβδελιώδη με φόντο την άγρια ομορφιά της ανέγγιχτης Χίου και ο ανεπανάληπτος Αστερίξ.

Ads

Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο – Mega 17.40

Ελληνική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου, με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Μίμη Φωτόπουλο, Τζένη Καρέζη, Αλέκο Αλεξανδράκη.

Δύο φίλοι, ο Πετράκης και ο Παυλάρας, περιπλανόδιοι λατερναζήδες που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα οικονομικά, αποφασίζουν να δοκιμάσουν την τύχη τους σε ένα πανηγύρι στην επαρχία. Στο δρόμο συναντούν μια κοπέλα που το έχει σκάσει από το σπίτι της για να μην παντρευτεί αυτόν που της επιβάλλει ο πλούσιος πατέρας της. Αν και δίδεται μεγάλη αμοιβή, αρνούνται να την παραδώσουν στην αστυνομία και την βοηθούν να φτάσει στον νεαρό αγαπημένο της.

Το Δέντρο που Πληγώναμε- Βουλή, 23.00

Ελληνική ταινία του Δήμου Αβδελιώδη, με τους Γιάννη Αβδελιώδη, Νίκο Μειωτέρη, Μαρίνα Δεληβοριά.

Ads

Το σχολείο τελειώνει για το καλοκαίρι σε ένα μικρό χωριό της Χίου κι οι δυο μικροί φίλοι, ο Γιάννης (Γιάννης Αβδελιώδης) κι ο Βαγγέλης (Νίκος Μειωτέρης) περνούν τις μέρες τους ανέμελα κάνοντας σκανταλιές και μπλέκοντας σε περιπέτειες στο βασίλειό τους που είναι τα δέντρα, οι ρεματιές κι ο κάμπος. Ο Γιάννης εκτός από τα παραπάνω, βοηθά τη μητέρα του στο κέντος, δηλαδή το κέντημα του φλοιού του μαστιχόδεντρου για το μάζεμα των πολύτιμων δακρύων της μαστίχας κι έχει τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα για την όμορφη Αγγελική (Κατερίνα Κυριακώδη) που καταφθάνει στο νησί για διακοπές.

Αστερίξ: Τo Μυστικό του Μαγικού Ζωμού – OPEN, 04.10

Γαλλική ταινία των Λουί Κλισί, Αλεξάντρ Αστιέ.

Ο δρυίδης Πανοραμίξ αποφασίζει να βρει έναν ταλαντούχο νεαρό για διάδοχό του και να του εμπιστευτεί την κρυφή φόρμουλα του μαγικού ζωμού. Η αναζήτησή του θα συνοδευτεί από τους Αστερίξ και Οβελίξ, οι οποίοι πρέπει να τα βάλουν με τον κακόβουλο Διαβολίξ και το σατανικό σχέδιό του να οικειοποιηθεί την πολύτιμη συνταγή.