Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σημερα Κυριακή ξεχωρίζει το all time classic του Σπίλμπεργκ «Jurassic Park», ταινία για τον Καβάφη και χολιγουντιανή περιπέτεια βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.

Jurassic Park, STAR – 23.30

Σκηνοθεσία: Στ.Σπίλμπεργκ
Παίζουν: Σαμ Νίλ, Ρίτσαρντ Ατένμπορο, Λάουρα Ντερν, Τ.Γκόλντμπλαμ

Ads

Μια ομάδα επιστημόνων επισκέπτεται ένα πάρκο, όπου έχει γίνει γενετική αναπαραγωγή δεινοσαύρων. Κάτι όμως πάει στραβά και οι δεινόσαυροι επιτίθενται στους επισκέπτες.

Το «Jurassic Park» έκανε στην εποχή του το επόμενο βήμα στα οπτικά εφέ, με τους ψηφιακούς δεινοσαύρους του να είναι όχι μόνο αληθοφανείς αλλά και τρομακτικοί. Ο Σπίλμπεργκ, βασισμένος σε ένα βιβλίο του Μάικλ Κράιτον, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τη σκηνοθετική του βιρτουοζιτέ σε μία ταινία με ξεκάθαρο σκοπό να μας κόψει την ανάσα, ξανακάνοντας μόδα τις ταινίες καταστροφής, καθώς και τα διαφόρων ειδών τέρατα ως απειλή. Τρία τεχνικά Όσκαρ.

Καβάφης, ERT2 – 22.00

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σμαραγδής
Παίζουν: Δ.Καταλειφό, Μ.Λυμπεροπούλου, Λάκης Λαζόπουλος, Β.Διαμαντόπουλο

Καθώς ένας νεαρός συγγραφέας προσπαθεί να αποσπάσει από το γέροντα Καβάφη στοιχεία για μια βιογραφία του, ο ποιητής θυμάται χαρακτηριστικές στιγμές της ζωής του.

Η ταινία απογοητεύει όσους περιμένουν να δουν μια ιστορική βιογραφία. Απογοητεύει και όσους έχουν τη δική τους άποψη για τον Καβάφη. Αν αποδεχθείς, όμως, το στοίχημα του σκηνοθέτη και μπεις σχεδόν αμέσως στην εσωτερική λογική του όλου εγχειρήματος, ανακαλύπτεις ένα γοητευτικό και βαθύ σε στοχασμούς έργο, όχι πάντοτε επιτυχημένο, οπωσδήποτε, όμως, εντυπωσιακό σε όγκο δουλειάς. Αν μη τι άλλο, έχει μια εξαίρετη σκηνογραφική δουλειά, υπέροχη φωτογραφία και το μεγαλείο της μουσικής του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Captain Phillips, ALPHA – 22.00

Σκηνοθεσία: Πολ Γκρίνγκρας
Παίζουν: Τομ Χανκς, Κάθριν Κίνερ, Μπαρκχάντ Αμπντί, Μάικλ Τσέρνας

Πλέοντας ανοιχτά της ανατολικής Αφρικής, το φορτηγό πλοίο Maersk Alabama καταλαμβάνεται από πειρατές. Ο Αμερικανός καπετάνιος του θα έρθει σε σκληρή αντιπαράθεση με τον Σομαλό αρχηγό, 145 μίλια μακριά από τις ακτές…

Ψυχολογική ένταση και καλοχτισμένο σασπένς σε μια ρεαλιστική, «ανθρώπινη» χολιγουντιανή περιπέτεια βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Ο Πολ Γκρίνγκρας («Ματωμένη Κυριακή», «Πτήση 93», «Το Τελεσίγραφο του Μπορν») συνδυάζει υποδειγματικά μελέτη χαρακτήρων, αγωνιώδη εξέλιξη και πολιτικοκοινωνική κριτική, ο Τομ Χανκς βρίσκει τον καλύτερο ρόλο του εδώ και πολλά χρόνια, η αποκάλυψη της οσκαρικά φιλόδοξης αυτής ταινίας, όμως, είναι ο πρωτοεμφανιζόμενος Σομαλο-αμερικανός Μπαρκάντ Αμπντί, ο οποίος κλέβει την παράσταση ως επικεφαλής των πειρατών κερδίζοντας υποψηφιότητα για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα.