Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Ο Αντίζηλος, ERT3 – 23.00

Σκηνοθεσία: Νικόλ Γκαρσία
Με τους: Ντάνιελ Οτέιγ, Ζεραλντίν Παϊγιάς, Έμανουέλ ντεβός, Φρανσουά Κλιζέ

Παγιδευμένος επί 18 χρόνια στο ψέμα μιας φανταστικής επαγγελματικής ζωής που έχει επινοήσει, ο Ζαν-Μαρκ, αν και έχει καταφέρει να εξασφαλίσει μια άνετη αστική ζωή στην οικογένειά του, επιλέγει μια ακραία λύση όταν το μυθοπλαστικό του οικοδόμημα αρχίζει να καταρρέει.

Ads

Πολύ καλή ερμηνεία από τον Ντανιέλ Οτέιγ, σκηνοθεσία χωρίς εκπλήξεις από την Γκαρσιά.

Τι Έκανες Μπαμπά Στην Άγρια Δύση, ERT2 – 22.00

Σκηνοθεσία: Ρον Άντεργουντ
Με τους: Μπίλι Κρίσταλ, Ντάνιελ Στερν, Μπρούνο Κίρμπι Τζακ Πάλανς, Έλεν Σλέιβερ

Τρεις σαραντάρηδες γιάπις αποφασίζουν να γίνουν καουμπόις και να αναζητήσουν την περιπέτεια σ’ένα ράντσο του Κολοράντο.

Μετριότατη κωμωδία που είχε τεράστια επιτυχία στην Αμερική. Όσκαρ β΄ ρόλου για τον Τζακ Πάλανς στο ρόλο ενός παλαίμαχου καουμπόι.

Η ζωή της Αντέλ, ERTFLIX

Σκηνοθεσία: Abdellatif Kechiche
Πρωταγωνιστούν: Adèle Exarchopolous, Léa Seydoux, Aurélien Recoing, Jeremie Laheurte

Η Αντέλ (Adèle Exarchopoulos), μαθήτρια λυκείου, 15 χρονών, ονειρεύεται να βρει τον έρωτα και αρχίζει να εξερευνά την σεξουαλική της ταυτότητα. Η σχέση της με έναν συμμαθητή της έχει άδοξο τέλος, χωρίς ποτέ να της προκαλέσει το ενδιαφέρον και την ερωτική ένταση που λαχταρά να ανακαλύψει. Η ζωή της ανατρέπεται από τη στιγμή που θα συναντήσει τυχαία μια νύχτα την Έμμα (Léa Seydoux), ένα κορίτσι με μπλε μαλλιά. Μαζί θα ζήσουν μια έντονη ερωτική σχέση γεμάτη πάθος, αλλά και αγάπη. Η Έμμα βοηθά την Αντέλ όχι μόνο να ανακαλύψει τη σεξουαλική επιθυμία και απόλαυση αλλά και να προσδιορίσει τη ταυτότητα της σαν ενήλικη γυναίκα.