Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα ξεχωρίζουν η αξιόλογη ελληνική «εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων», το αμερικανικό περιπετειώδες κατασκοπευτικό θρίλερ Η Κληρονομιά του Μπορν και η ταινία «The Offer»,  με τα γεγονότα που οδήγησαν στη δημιουργία της εμβληματικής τριλογίας του «Νονού».

Η εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων, ΕΡΤ2, 22:00

Κοινωνικό δράμα, παραγωγής  1999.

Σκηνοθεσία: Δήμος Aβδελιώδης

Παίζουν: Αγγελική Μαλάντη, Άγγελος Παντελαράς, Τάκης Αγόρης, Γιάννης Τσουμπαριώτης, Στέλιος Μακρίας, Παναγιώτης Λούρος, Ηλίας Πετροπουλέας, Δημήτρης Αυγουστίδης

Ads

Η εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων είναι ο τίτλος ελληνικής ταινίας του 1999. Η ταινία σκηνοθετήθηκε από το Δήμο Αβδελιώδη, ο οποίος έγραψε και το σενάριο, ενώ ανέλαβε και την παραγωγή της ταινίας μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την ΕΡΤ1. Πρόκειται για μία ηθογραφική ταινία εποχής.

Η ιστορία λαμβάνει χώρα στο Θολοποτάμι της Χίου το 1960. Μετά το θάνατο του αγροφύλακα του χωριού, το τοπικό συμβούλιο ζητά από τον αγρονόμο τον διορισμό αντικαταστάτη. Κανείς αγροφύλακας, όμως, δεν δέχεται τη θέση, λόγω της κακής φήμης του χωριού και του πρόσφατου θανάτου του προηγούμενου αγροφύλακα, ο οποίος συνέβη μάλιστα εν ώρα υπηρεσίας.

Τελικά η κοινότητα επανέρχεται, προσφέροντας ένα πρόσθετο οικονομικό κίνητρο για τον αγροφύλακα που θα παρέβλεπε τα παραπάνω και θα δεχόταν τη θέση. Μετά την εξέλιξη αυτή αρχίζει να εκδηλώνεται το ενδιαφέρον των αγροφυλάκων και η θέση δεν αργεί να πληρωθεί. Γ

ρήγορα όμως ο αγρονόμος θα αναγκαστεί να αποσύρει τον αγροφύλακα, αφού αδυνατεί να φέρει σε πέρας την αποστολή του, και το ίδιο θα συμβεί και για τους τρεις διαδόχους του.

Καθένας από τους τέσσερις αγροφύλακες αντιστοιχεί σε μία εποχή του χρόνου, η οποία ταυτίζεται και με τη χρονική περίοδο κατά την οποία υπηρετεί στο χωριό, καθώς και με το χαρακτηριστικό γνώρισμα-αδυναμία του αντίστοιχου αγροφύλακα (καλοκαίρι-οκνηρία, χειμώνας-χαρτοπαιξία, άνοιξη-έρωτας).

Η Κληρονομιά του Μπορν, ANT1, 23:00

Σκηνοθεσία: Τόνι Γκιλρόι

Παίζουν: Τζέρεμι Ρένερ, Ρέιτσελ Βάις, Έντουαρντ Νόρτον, Άλμπερτ Φίνει, Τζόαν Άλε

Αμερικανικό περιπετειώδες κατασκοπευτικό θρίλερ παραγωγής 2012. Αποτελεί την τέταρτη προσθήκη στη σειρά ταινιών Μπορν, η οποία βασίζεται στα βιβλία του Ρόμπερτ Λάντλαμ (Robert Ludlum). Η τέταρτη ταινία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Έρικ Βαν Λαστμπάντερ. Πρωταγωνιστεί ο Τζέρεμι Ρένερ στο ρόλο του Άρον Κρος και η ταινία συνεχίζει από το σημείο που ολοκληρώθηκε η ταινία Το Τελεσίγραφο του Μπορν (The Bourne Ultimatum, 2007).

Η αποκάλυψη του σχεδίου της CIA Τρέντστοουν αναγκάζει το υπουργείο Άμυνας να τερματίσει ένα ανάλογο δικό του, «αόρατο» πρόγραμμα εκπαίδευσης πρακτόρων. Ένας από αυτούς όμως καταφέρνει να διασωθεί και με μια ερευνήτρια χημικό τρέπονται σε φυγή καταδιωκόμενοι.

The Offer….στην Cosmote TV

Πώς έφτασε ο θρυλικός «Νονός» του Φράνσις Φορντ Κόπολα από ένα στούντιο που δεν πίστευε καθόλου σε αυτόν, στις κινηματογραφικές αίθουσες και από εκεί στο πάνθεον της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας; Σε αυτό θα ρίξει φως η νέα σειρά The Offer, που θα κάνει πρεμιέρα την 1η  Μαϊου αποκλειστικά στην COSMOTE TV.

Τα γεγονότα που οδήγησαν στη δημιουργία της εμβληματικής τριλογίας του «Νονού», μέσα από τις αληθινές εμπειρίες δυο παθιασμένων παραγωγών και ενός νεόκοπου, άπειρου σκηνοθέτη που ανέλαβε το έργο επειδή κανείς άλλος δεν ήταν διατεθειμένος να το σκηνοθετήσει, μεταφέρονται στη «μικρή οθόνη». Στο επίκεντρο της σειράς, ο παραγωγός του «Νονού» Άλμπερτ Σ. Ράντι, τον οποίο ενσαρκώνει ο Μάιλς Τέλερ. Στη σειρά πρωταγωνιστούν, επίσης, οι Μάθιου Γκουντ, Νταν Φόγκλερ, Μπερν Γκόρμαν, Κόλιν Χανκς, Τζιοβάνι Ρίμπισι και Τζούνο Τεμπλ.
Το The Offer θα κάνει πρεμιέρα αμέσως μετά τις ΗΠΑ με τριπλό επεισόδιο αύριο Κυριακή 1/5, 22.00, COSMOTE SERIES HD).

Επίσης, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την  έξοδο της πρώτης ταινίας του «Νονού» στους κινηματογράφους, το τριήμερο 19-21/5 στις 22.00 (COSMOTE CINEMA 2HD), η COSMOTE TV θα προβάλει, τις ταινίες «Ο Νονός», «Ο Νονός 2», καθώς και για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, τη νέα εκδοχή του «Νονού 3», «The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone» με διαφορετική αρχή και διαφορετικό φινάλε από αυτό της ταινίας του 1990.