Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα Τρίτη ξεχωρίζουν, μια πιστή και προσεγμένη μεταφορά της μελλοντολογικής μπεστ σέλερ αλληγορίας της Σούζαν Κόλινς, οι «Φανταστικές Αγάπες» του πολυσυζητημένου και αμφιλεγόμενου Ξαβιέ Ντολάν κι ένα συγκινητικό και ένα συμβολικό παραμύθι που κέρδισε το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής- Ένα Κάποιο Βλέμμα στο Φεστιβάλ Καννών.

The Hunger Games, Alpha – 22.30

Αμερικανική ταινία του Γκάρι Ρος, με τους Τζένιφερ Λόρενς, Κρις Χέμσγουορθ, Τζος Χάτσερσον

Ads

Σε μια μετα-αποκαλυπτική, αυταρχική κοινωνία, η 16χρονη Κάτνις Έβερντιν παίρνει μέρος στους θανατηφόρους Αγώνες Πείνας, οι οποίοι μεταδίδονται τηλεοπτικά.

Φανταστικές Αγάπες, ERTFLIX

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ξαβιέ Ντολάν με τους: Ξαβιέ Ντολάν, Νιλς Σνάιντερ, Μόνια Τσόκρι

Ο Φράνσις είναι γκέι, συναισθηματικός, λιγομίλητος και ντροπαλός. Η Μαρί είναι στρέιτ, αυθάδης, με ένα ιδιόρρυθμο vintage look. Ο Νικολά, καινούριος στην πόλη θέλει απλώς να κάνει φίλους. Καθώς το ένα ραντεβού φέρνει το άλλο, η μία φαντασίωση διαδέχεται την άλλη. Σε ένα ταξίδι που θα πραγματοποιήσουν οι τρεις τους στην εξοχή, ο Νικολά θα πυροδοτήσει τη σχέση τους με το δίλημμα που θέτει στον Φράνσις και τη Μαρί: «Αγάπησέ με ή άφησέ με». Ποιος θα κερδίσει τελικά την καρδιά του Νικολά; Και τι θα διαλέξουν ο Φράνσις και η Μαρί;

H ταινία που επιβεβαίωσε την άφιξη του πιο πολυσυζητημένου ταλέντου του σύγχρονου γαλλόφωνου σινεμά. Στη δεύτερη δουλειά του, ο αμφιλεγόμενος Ξαβιέ Ντολάν γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου που ξεκίνησε από τη φιλία για να οδηγηθεί στο ανεκπλήρωτο πάθος. 

Η Κόκκινη Χελώνα, Cinobo

Γαλλοβελγική ταινία, σκηνοθεσία Μίκαελ Ντούντοκ ντε Βιτ

Ένας ναυαγός ξεβράζεται από τη θάλασσα σε ένα τροπικό νησί όπου κατοικούν μόνο καβούρια και πουλιά. Κατασκευάζοντας μια σχεδία, προσπαθεί να επιστρέψει στον πολιτισμό, αλλά κάθε φορά εμποδίζεται από μια γιγάντια κόκκινη χελώνα. Η ιστορία μιας αγάπης που δε χρειάζεται λόγια για να εκφραστεί.