Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα Τρίτη ξεχωρίζει το αριστούργημα του Pawel Pawlikowski, Γούντι Άλεν και το διαρκή προβληματισμό του γύρω από τη δέσμευση του καλλιτέχνη και τη σχέση τέχνης και πραγματικότητας και ριμέικ ενός κλασικού γουέστερν

Ida, ERTFLIX

Σκηνοθεσία: Pawel Pawlikowski
Πρωταγωνιστούν: Agata Kulesza, Agata Trzebuchowska, Joanna Kulig

Ads

Πολωνία 1962. Η Anna, μια ορφανή μαθήτρια καλόγρια μεγαλώνει στο μοναστήρι. Όταν πια έχει έρθει ο καιρός να ορκιστεί καλόγρια, η Ηγουμένη την ενημερώνει ότι πρώτα θα πρέπει να συναντήσει το μόνο εν ζωή συγγενικό της πρόσωπο, τη θεία της Wanda. Η αδερφή της μητέρας της, της αποκαλύπτει ότι είναι Εβραία και ότι το πραγματικό της όνομα είναι Ida. Οι δύο γυναίκες ξεκινούν μαζί ένα ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας για την οικογένειά τους, με σκοπό να ανακαλύψουν ποιες είναι και που ανήκουν πραγματικά. Ένα πολυβραβευμένο, ασπρόμαυρο αριστούργημα του Pawel Pawlikowski για την ταυτότητα, την οικογένεια, την πίστη, την ενοχή, τον σοσιαλισμό και τη μουσική.

Σφαίρες Πάνω από το Μπρόντγουεϊ, ERT2 – 22.00

Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν
Με τους: Τζον Κιούσακ, Τσαζ Παλμιντέρι, Νταϊάν Γουίστ, Τζένιφερ Τίλι

Στη Νέα Υόρκη του 1920 ένας νεαρός θεατρικός συγγραφέας δέχεται να χρίσει πρωταγωνίστρια τού νέου του έργου την ανόητη φιλενάδα ενός γκάνγκστερ.

Αναπόληση με το γνώριμο σατιρικό ύφος του Γούντι Άλεν και το διαρκή προβληματισμό του γύρω από τη δέσμευση του καλλιτέχνη και τη σχέση τέχνης και πραγματικότητας. Επτά υποψηφιότητες για Όσκαρ, με την Νταϊάν Γουίστ να κερδίζει εκείνο του δεύτερου γυναικείου ρόλου.

Το Τελευταίο Τρένο για τη Γιούμα, STAR – 22.00

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μάνγκολντ
Με τους: Κρίστιαν Μπέιλ, Ράσελ Κρόου, Μπεν Φόστερ, Γκρέτσεν Μολ, Πίτερ Φόντα

Ο Νταν Έβανς, βετεράνος του Eμφυλίου, δουλεύει σκληρά τη γη του και προσπαθεί να ξεφύγει από τα χρέη. Έναντι αμοιβής, δέχεται να συμμετάσχει στο απόσπασμα το οποίο θα συνοδεύσει τον παράνομο Μπεν Γουέιντ ως το σιδηροδρομικό σταθμό, απ’ όπου θα μεταφερθεί στο δικαστήριο της Γιούμα.

Ριμέικ ενός κλασικού γουέστερν του 1957, πιστό στην παράδοση και τις διαχρονικές αξίες του είδους. Ιδιαίτερα προσεγμένη παραγωγή, σκηνοθετική και σεναριακή ακεραιότητα, ερμηνευτική μονομαχία επιπέδου από τους Κρίστιαν Μπέιλ και Ράσελ Κρόου. Οσκαρικές υποψηφιότητες για τη μουσική και τον ήχο.