Αγαπημένο Forrest Gump, γουέστερν και το πολυσυζητημένο δράμα «Α sun» από το Ταϊβάν περιλαμβάνει το αποψινό τηλεοπτικό «μενού».

Ads

Forrest Gump – Οpen, 01.15

Αμερικανική ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις, με τους Τομ Χανκς, Σάλι Φιλντ, Γκάρι Σινίζ.

Τιμήθηκε με 6 όσκαρ, ήταν υποψήφια για 13

Ενώ η Αμερική βιώνει αλλεπάλληλα τραύματα, ο  Φόρεστ Γκαμπ, ένας άνθρωπος με νοητική στέρηση  βγαίνει αλώβητος από τη δοκιμασία και καταφέρνει να γίνει διάσημο αστέρι του μπέιζμπολ, εθνικός ήρωας κι εκατομμυριούχος.

Ads

Ο Forrest με τη μεγαλοσύνη της καρδιάς του, μέσα απ’ την αφήγηση της ζωής του μας αφήνει να ταξιδέψουμε μαζί του στην ιστορία της σύγχρονης Αμερικής. Μαζί του θα συναντήσουμε 3 από τους προέδρους των Η.Π.Α., θα βρεθούμε στα πεδία μάχης του Βιετνάμ, στην ανάδειξη του Elvis Presley αλλά και του “Imagine” απ’ τον John Lennon, στο ξεσκέπασμα της υπόθεσης Watergate και στην ανάπτυξη της Apple.

Slow West – Οpen, 01.15

Αγγλική ταινία του Τζον Μακλίν, με τους Κόντι Σμιτ-ΜακΦι, Μάικλ Φασμπέντερ, Μπεν Μέντελσον.

Ένα γουέστερν με σαρκαστικό χιούμορ

Ένας πρώην παράνομος προθυμοποιείται να συνοδεύσει και να προστατεύσει έναν νεαρό Σκοτσέζο, ο οποίος διασχίζει την επικίνδυνη επαρχιακή Αμερική του 1870 αναζητώντας την αγαπημένη του.

Ο Τζον Μακλίν, γνωστός ως μουσικός και συνθέτης, κάνει εδώ ένα άκρως υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο, χτίζοντας με αυτοπεποίθηση τη ρημαγμένη Αμερική του 1860, και καταλήγοντας σε ένα από τα ωραία φινάλε που έχουμε δει ποτέ σε γουέστερν.

Α sun – Netflix

Δράμα του Chung Mong-Hong

Μία οικογένεια αντιμετωπίζει τις συνέπειες της φυλάκισης του νεότερου γιου της και μίας ακόμη μεγαλύτερης τραγωδίας που ακολουθεί. Ο μεγαλύτερος γιος, που πάντοτε θεωρούνταν η ελπίδα της οικογένειας, παίρνει τότε μια απόφαση που συνταράσει τους γονιούς του.

Είναι η πέμπτη ταινία του σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας (η πρώτη, το ‘Parking’, είχε κάνει πρεμιέρα στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα των Καννών) και, μετά τα έξι Golden Horse βραβεία που κέρδισε στην Ταϊβάν, είχε μπει στον δρόμο για τα φετινά Όσκαρ (2021).