Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα Δευτέρα, ξεχωρίζει ταινία με την Τζέσικα Λανγκ, φιλμ του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο όπου συναντιούνται η πολιτική, η ιστορική αλήθεια και το παραμύθι, αλλά κι ένα ντοκιμαντέρ συνταράξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα ζώα.

Μπλε Ουρανός, ERT2 – 22.15

Σκηνοθεσία: Τ.Ρίτσαρντσον
Παίζουν: Τζέσικα Λανγκ, Τόμι Λι Τζόουνς, Πάουερς Μπουθ, Κρις Ο’Ντόνελ

Ads

Η σύζυγος ενός πυρηνικού φυσικού, αξιωματικού του αμερικανικού στρατού, προκαλεί μικροσκάνδαλα με την απερίσκεπτη συμπεριφορά της και γίνεται αιτία να τεθεί σε κίνδυνο η καριέρα του άνδρα της.

Ο λαβύρινθος του Πάνα, ERTFLIX

Πρωταγωνιστούν: Sergi López, Maribel Verdú, Ivana Baquero, Doug Jones
Σκηνοθεσία: Guillermo del Toro

Το 1944, μετά την επικράτηση του Φράνκο, ένα μικρό κορίτσι ταξιδεύει με τη μητέρα του στην ύπαιθρο της βόρειας Ισπανίας προκειμένου να συναντηθεί με τον στρατιωτικό, σαδιστή πατριό του. Έχοντας δημιουργήσει έναν φανταστικό, παραμυθένιο κόσμο δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τη μεταπολεμική πραγματικότητα. Έτσι, απέναντι στο φασιστικό καθεστώς, κρύβεται στον δικό της, άλλοτε τρομακτικό και άλλοτε τρυφερό μύθο.

Η ταινία είχε προταθεί για έξι Όσκαρ, ενώ απέσπασε τρία από αυτά.

Αγελάδα, Cinobo

Σκηνοθέτης: Άντρεα Άρνολντ

Μια από τις σπουδαιότερες δημιουργούς του ανεξάρτητου κινηματογράφου, με βραβευμένα διαμάντια στη φιλμογραφία της (Red Road, Fish Tank, American Honey), δοκιμάζεται στο ντοκιμαντέρ με έναν πρωτότυπο και ποιητικό τρόπο, ικανό να συνταράξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα ζώα.

Κινηματογραφικό πορτρέτο της ζωής δύο αγελάδων γαλακτοπαραγωγής, που μας φέρνει πιο κοντά στην ομορφιά τους αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, κάνοντάς μας να αναγνωρίσουμε όχι με ρομαντικό, αλλά με ρεαλιστικό τρόπο, όλα όσα εκείνες μας προσφέρουν.