Οι ταινίες της ημέρας περιέχουν ένα κορεάτικο θρίλερ που είχε προκαλέσει ενθουσιασμό στις Κάννες, ένα βραβευμένο δράμα από την Πολωνία και την υπόθεση του δολοφόνου Zodiac. 

Ads

Το Παιχνίδι με την Φωτιά – Ertflix του Λι Τσανγκ Ντογκ

Βασισμένο σε διήγημα του Μουρακάμι, ένα αριστουργηματικό θρίλερ, που θριάμβευσε στις Κάννες πριν σαρώσει τον κόσμο.
Ένας από τους κορυφαίους Ασιάτες δημιουργούς (Λι Τσανγκ Ντογκ) εμπνέεται από τον κορυφαίο διηγηματογράφο Χαρούκι Μουρακάμι και το έργο του, «Barn Burning», για να μας δώσει ένα αριστουργηματικό θρίλερ που εκθειάστηκε από κοινό και κριτικούς, στο Φεστιβάλ των Καννών.

Στην υπόθεση που ξετυλίγεται με τρόπο ανατριχιαστικό, ο Γιόνγκσου είχε χάσει μόλις τη δουλειά του όταν συναντά τη Χάεμι, ένα κορίτσι που κάποτε έμενε στη γειτονιά του. Εκείνη του ζητά να προσέχει τη γάτα της όσο θα λείπει σε ταξίδι στην Αφρική. Με την επιστροφή της, συστήνει στο Γιόνγκσου ένα μυστηριώδη νεαρό άντρα με το όνομα Μπεν, που γνώρισε όσο έλειπε.

Ψυχρός Πόλεμος – Cinobo του Πάβελ Παβλικόφασκι

Ads

Ο Ψυχρός Πόλεμος του Pawel Pawlikowski είναι μία ιστορία αγάπης, κατά την διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου και του Ψυχρού Πολέμου. Η ταινία βραβεύτηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών το 2018, ενώ ήταν υποψήφια και για τον Χρυσό Φοίνικα και το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

Στην επαρχιακή Πολωνία του 1949 ο μουσικοσυνθέτης Βίκτορ γνωρίζει τη νεαρή, δυναμική και φιλόδοξη τραγουδίστρια Ζούλα, την οποία ερωτεύεται. Στη σκιά του Ψυχρού Πολέμου και για τα επόμενα 15 χρόνια, η παθιασμένη σχέση τους θα τους οδηγήσει στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στο Σπλιτ και πίσω στην Πολωνία, σταθμούς ενός αιώνιου και αδύνατου έρωτα.

Se7en – Netflix του Ντέιβιντ Φίντσερ

Ένα από τα πιο γνωστά αστυνομικά θρίλερ με καταπληκτικές ερμηνείες από τους Μπράντ Πίτ, Μόργκαν Φρίμαν και Κέβιν Σπέισι. Η ταινία φημίζεται για το απρόσμενο και ασυνήθιστο plot twist που έχει ως βάση την ψυχολογία του θεατή και όχι το ποιος έκανε το έγκλημα. 

 Δυο ντετέκτιβς, ο ένας στην τελευταία του υπόθεση λίγο πριν τη συνταξιοδότησή του και ο άλλος νιόπαντρος και στην αρχή της φιλόδοξης καριέρας του, συνεργάζονται για να μπορέσουν να συλλάβουν έναν μανιακό δολοφόνο. Οι δολοφονίες ειναι τελετουργικές και καθεμία από αυτές συνδέεται με ένα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα: λαιμαργία, απληστία, ζήλεια, οργή, εγωισμό, φιλαυτία και οκνηρία. Το πρώτο θύμα που ανακαλύπτεται είναι ένας υπερβαρος, που ο δολοφόνος ανάγκασε να φάει μέχρι θανάτου. Τα μόνα στοιχεία που έχουν οι δυο αστυνομικοί είναι αυτά που ο μανιακός εσκεμμένα αφήνει πίσω του, στον τόπο όπου πραγματοποιεί την κάθε παραδειγματική δολοφονία.