Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα ξεχωρίζει ένα ελληνικό δράμα, ταινία με τον Μάθιου ΜακΚόναχι και «Ο Πεταλούδας».

Cosmic Candy, ERT2 – 22.00

Σκηνοθεσία: Ρηνιώ Δραγασάκη
Με τους: Μαρία Κίτσου, Μάγια Πιπερά, Κίμων Κουρής

Ads

Μια ιδιόρρυθμη και μοναχική γυναίκα βλέπει τη ζωή της να ανατρέπεται πλήρως, όταν ένα άγνωστο κορίτσι εμφανίζεται στην πόρτα της ζητώντας βοήθεια.

Ρεαλισμός και φαντασία αναμειγνύονται σε ένα φιλμ που παρασύρεται από την ορμή του, διαχειρίζεται άτσαλα ορισμένες πτυχές του, όμως προστατεύεται από την ειλικρίνεια των προθέσεων και τη διάθεση να αποπειραθεί κάτι κινηματογραφικά ξεχωριστό.

Ο Επαναστάτης, ALPHA – 23.40

Σκηνοθεσία: Γκάρι Ρος
Με τους: Μάθιου ΜακΚόναχι, Γκούγκου Μπάθα – Ρο, Κέρι Ράσελ

Απηυδισμένος από τις ωμότητες του εμφυλίου, ο Νιούτον Νάιτ λιποτακτεί από το στρατό των Νοτίων και μαζί με τους αγρότες και σκλάβους της κομητείας Τζόουνς του Μισισιπή οργανώνουν έναν επαναστατικό στρατό που πολεμά υπέρ της Ένωσης.

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι αγωνίζεται ηρωικά για να κάνει πιστευτά τα κατορθώματα μιας περιγραφικής, όσο χολιγουντιανά πρέπει θεαματικής, συγκινητικής και διδακτικής ιστορικής βιογραφίας.

Ο Πεταλούδας, ΕΡΤ1 – 00.45

Σκηνοθεσία: Φρανκλιν Σάφνερ
Με τους: Στιβ Μακ Κουίv, Ντάστιν Χόφμαν, Βίκτορ Τζόρι

Στο Παρίσι του 1931, ο Γάλλος μικρογκάνγκστερ Ανρί Σαριέρ, γνωστός ως «Πεταλούδας» από ένα τατουάζ στο στήθος του, βρίσκεται αδίκως σε μια απάνθρωπη φυλακή της Γαλλικής Γουινέας, κατηγορούμενος για το φόνο ενός προαγωγού στη Μονμάρτρη. Στα επόμενα δέκα χρόνια, θα επιδοθεί σε αλλεπάλληλες απόπειρες απόδρασης.

Παρότι ο ΜακΚουίν καταφέρνει να ενσαρκώσει τη φλόγα της ελευθερίας που δεν χωράει σε κλουβιά, ο Φράνκλιν Σάφνερ προτιμά μια αφήγηση με «καθαρά», αυτάρεσκα και ασύνδετα πανοραμικά πλάνα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ενσωματώνουν ένα (υπαρξιακά) ασφυκτικό αποικιακό περιβάλλον που πνίγει τους ήρωες.