Την αμερικανική ταινία του Πολ Γκρίνγκρας, με τον Τομ Χανκς, «Captain Phillips», τον αγαπημένο Φεντερίκο Φελίνι, την περιπέτεια «The Transporter Refueled» και το αστυνομικό θρίλερ «Η Λίμνη με τις Αγριόχηνες», έχει το τηλεοπτικό μενού σήμερα.

Ads

Captain Phillips – Αnt1, 23.00

Αμερικανική ταινία του Πολ Γκρίνγκρας, με τους Τομ Χανκς, Κάθριν Κίνερ, Μπαρκχάντ Αμπντί.

Βασισμένο στην βιογραφία του Καπετάνιου Ρίτσαρντ Φίλιπς A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALs, and Dangerous Days at Sea. Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία του καπετάνιου Φίλιπς, ο οποίος πιάστηκε όμηρος από Σομαλούς πειρατές στον Ινδικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια της θαλασσοπειρατείας του εμπορικού πλοίου Maersk Alabama το 2009. Πρωταγωνιστεί ο Τομ Χανκς.

Ads

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 11 Οκτωβρίου 2013. Απέσπασε θετικά σχόλια από τους κριτικούς και έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία Έλαβε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ, ανάμεσά τους για Καλύτερη Ταινία και Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Αμπντί, τέσσερις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, δύο υποψηφιότητες για Screen Actors Guild Award και εννέα υποψηφιότητες για BAFTA κερδίζοντας ένα στην κατηγορία Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Οι Βιτελόνι – Βουλή, 22.00

Ιταλική ταινία του Φεντερίκο Φελίνι

Οι «βιτελόνι» («παχιά μοσχάρια» στην ιταλική αργκό) ήταν αργόσχολοι νεαροί της επαρχίας. Ούτε πλούσιοι, ούτε φτωχοί ζούσαν σε βάρος των γονιών τους. Οι πέντε βιτελόνι της ταινίας βαριούνται και χασομερούν τις νύχτες περιπλανώμενοι στους άδειους δρόμους του Ρίμινι καταστρώνοντας σχέδια που δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ. Είναι, όπως λέει ο ίδιος ο Φελίνι «οι άνεργοι της αστικής τάξης». Ο Φάουστο, ένας ασήμαντος καρδιοκατακτητής, ο Αλμπέρτο, το παιδί της μαμάς, ο Λεοπόλντο, ο αποτυχημένος συγγραφέας, ο Ρικάρντο, ένα απόλυτο μηδενικό και ο Μοράλντο, η «συνείδηση» της ομάδας, που στο τέλος θα την εγκαταλείψει για να βρει την τύχη του στην πρωτεύουσα.

Η ταινία πρωτοπαρουσιάστηκε στη Μόστρα της Βενετίας το 1953 και απέσπασε το Αργυρό Λιοντάρι. Υπήρξε η πρώτη μεγάλη εμπορική επιτυχία του Φελίνι (πριν είχε γυρίσει με τον Αλμπέρτο Λατουάντα, το 1950, Τα φώτα του βαριετέ και το 1952 τον Λευκό Σεΐχη) και η πραγματική αρχή της καριέρας του.

The Transporter Refueled – Star, 21.00

Περιπέτεια, γαλλικής και κινεζικής συμπαραγωγής 2015 του Camille Delamarre

Η γνωστή σειρά ταινίων ανεπανάληπτης δράσης The Transporter αυτή τη φορά εξελίζεται στον εγκληματικό υπόκοσμο της Γαλλίας, όπου ο Frank Martin (Skrein) είναι γνωστός ως ο Transporter, ιδιότητα που του αποδίδεται χάρη στις μοναδικές ιδιότητες του καλύτερου οδηγού και μισθοφόρου που μπορούν εξαγοράσουν τα χρήματα. Σε αυτή την έκδοση, συναντά την Anna (Chabanol) και μαζί προσπαθούν να καταρρίψουν μια ομάδα αδίστακτων Ρώσων εμπόρων λευκής σαρκός οι οποίοι τυχαίνει να έχουν απαγάγει και τον πατέρα του Φρανκ.

Η Λίμνη με τις Αγριόχηνες – Cinobo

Κινέζικη ταινία του Ντιάο Γινάν

Ένας μαφιόζος σε αγωνιώδη πορεία διαφυγής διαγράφει μια διαδρομή αίματος στην παρατημένη πλευρά της σύγχρονης Κίνας. Ένα εντυπωσιακό νέον νουάρ θρίλερ από τον πολυβραβευμένο Ντιάο Γινάν του “Black Coal, Thin Ice” που μας βυθίζει σε ένα πολύχρωμο σκοτάδι γεμάτο ανατροπές και καθηλωτικής ακρίβειας σκηνές δράσης.

Όταν ο Ζου Ζενόνγκ, ο αρχηγός μιας μικρής τοπικής μαφίας, σκοτώνει κατά λάθος έναν αστυνομικό, γίνεται εν μια νυκτί επικηρυγμένος, ζωντανός ή νεκρός. Αναγκάζεται έτσι να διαφύγει τόσο από την αστυνομία όσο κι από τους επικίνδυνους γκάνγκστερ που τον κυνηγούν για την ανταμοιβή. Κρύβεται στην πυκνοκατοικημένη (και βαθιά διχασμένη) επαρχία της Γουχάν της Κίνας, όπου μπλέκεται με μια όμορφη, αινιγματική γυναίκα, η οποία έχει μυστηριώδεις προθέσεις.