Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα ξεχωρίζουν το οσκαρικό «Match Point», το «Volver – Γύρνα πίσω» που έλαμψε στις Κάννες το 2006, το συγκλονιστικό «Το αγόρι που δάμασε τον άνεμο», Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Αντώνη Καφετζόπουλου στο «Στάκαμαν» και το δυστοπικό «The Hunger Games».

«Match Point», ertflix

Ο Woody Allen σκηνοθετεί ένα τρομακτικό παιχνίδι πειρασμών για τη Scarlett Johansson και τον Jonathan Rhys Meyers.

Ads

Προερχόμενος από ένα ταπεινό υπόβαθρο και με τις παραδοσιακές αξίες, της Ιρλανδίας ο Κρίς Γουίλτον εξακολουθεί να αγωνίζεται για τα οικονομικά του παρά το γεγονός ότι πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε ως υψηλής βαθμίδας επαγγελματίας τενίστας.

Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν

Παίζουν: Jonathan Rhys Meyers, Scarlett Johansson, Brian Cox, Alexander Armstrong, Emily Mortimer

«Volver – Γύρνα πίσω», Cosmote TV

Η Ραϊμούνδα, μια δυναμική γυναίκα, διευθύνει το εστιατόριο που εγκατέλειψε ένας γείτονάς της, έχοντας στο ψυγείο το πτώμα του άνδρα της. Αλλά και η αδελφή της Σόλε, έχει τα δικά της προβλήματα, αφού φιλοξενεί το φάντασμα της μακαρίτισσας μητέρας της!

Βραβείο σεναρίου και γυναικείας ερμηνείας για το σύνολο του καστ στο Φεστιβάλ Καννών 2006.

Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδόβαρ

Με τους: Πενέλοπε Κρουζ, Κάρμεν Μάουρα, Λόλα Ντουένια

«Το αγόρι που δάμασε τον άνεμο», NETFLIX

Αντλώντας έμπνευση από ένα επιστημονικό βιβλίο, ο 13χρονος Γουίλιαμ Καμκγουάμπα φτιάχνει μια ανεμογεννήτρια για να σώσει το χωριό του στο Μαλάουι από την πείνα.

Σκηνοθεσία: Chiwetel Ejiofor

Ηθοποιοί: Chiwetel Ejiofor, Maxwell Simba, Felix Lemburo, Robert Agengo, Fiskan Makawa, Lily Banda, Aïssa Maïga, Fredrick Lukhere

«Στάκαμαν!», ΕΡΤ2, 22:00

Ένας αδιόριστος καθηγητής μαθηματικών με μια 14χρονη κόρη θα βρεθεί μπερδεμένος σε μια περιπέτεια από τη στιγμή που πληροφορείται ότι έχει κληρονομήσει το γουναράδικο της μητέρας του. Ο όρος της κληρονομιάς είναι να αναλάβει υπό την προστασία του δύο ηλικιωμένους τρόφιμους του γηροκομείου Αθηνών, ένας από τους οποίους είναι ο φυσικός του πατέρας.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Καφετζόπουλος

Με τους: Αντώνης Καφετζόπουλος, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Σπύρος Καλογήρου, Δάφνη Κουτσαφτή, Μαρία Θεοδώροβα

«Αγώνες Πείνας» (The Hunger Games), ALPHA, 23:40

Σε μια μετα-αποκαλυπτική, αυταρχική κοινωνία, η 16χρονη Κάτνις Έβερντιν παίρνει μέρος στους θανατηφόρους Αγώνες Πείνας, οι οποίοι μεταδίδονται τηλεοπτικά.

Σκηνοθεσία: Γκάρι Ρος

Με τους: Τζένιφερ Λόρενς, Κρις Χέμσγουορθ, Τζος Χάτσερσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς