Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix, Disney+ και Ertflix.

Ads

Σήμερα Τετάρτη ξεχωρίζουν μια ταινία για τον Τζάνγκο Ράινχαρτ τον βασιλιά του σουίνγκ, ατμοσφαιρικό νουάρ και το Άρωμα Γυναίκας με τον Αλ Πατσίνο.

Τζάνγκο, Ο Βασιλιάς του Σουίνγκ, ERTFLIX

Σκηνοθεσία: Ετιέν Κομάρ
Παίζουν: Ρεντά Καντέμπ, Σεσίλ ντε Φρανς, Μπεά Παλιά

Ads

Παρίσι, 1943. Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, ο τσιγγάνος Django Reinhardt, μια μοναδική προσωπικότητα της εποχής και βιρτουόζος της κιθάρας, βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του.

Κάθε βράδυ το Παρίσι χορεύει με τη σουίνγκ μουσική του, ενώ την ίδια στιγμή οι τσιγγάνοι της Ευρώπης καταδιώκονται από τους Ναζί.

Όταν η Γερμανική προπαγάνδα του ζητάει να πάει στο Βερολίνο για συναυλίες, συναισθάνεται τον κίνδυνο και αποφασίζει να διαφύγει στην Ελβετία μαζί με τη σύζυγο και τη μητέρα του, με τη βοήθεια της Γαλλίδας φίλης του, Louise de Clerc. Αλλά η απόδρασή τους είναι πιο πολύπλοκη απ’ ότι περίμενε.

Η ταινία αφηγείται ένα καθοριστικό, άγνωστο, επεισόδιο από την πολυτάραχη ζωή του μεγάλου κιθαρίστα Django Reinhardt, ενώ έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου, όπου αποτέλεσε και την Ταινία Έναρξης του Φεστιβάλ.

D.O.A. Κυνηγώντας το Δολοφόνο μου, ΒΟΥΛΗ – 00.00

Σκηνοθεσία: Ρούντολφ Μάτε
Με τους: Έντμοντ Ο’Μπράιαν, Μπέβερλι Γκάρλαντ, Πάμελα Μπρίτον

Ο Φρανκ Μπίγκελοου, λογιστής σε μια εταιρεία, διαπιστώνει ότι τον έχουν δηλητηριάσει θανάσιμα. Αν κι έχει λιγότερο από μία εβδομάδα ζωής, αποφασίζει να βρει τον υπαίτιο για τη… δολοφονία του.

Ατμοσφαιρικό νουάρ που εκμεταλλεύεται στο έπακρο μια ευρηματική σεναριακή ιδέα. Ο σπουδαίος διευθυντής φωτογραφίας Ρούντολφ Μάτε σκηνοθετεί με εξπρεσιονιστική ένταση, ο Ντιμίτρι Τιόμκιν υπογράφει ένα υποβλητικό σκορ και ο Έντμοντ Ο’Μπράιεν (Όσκαρ για την «Ξυπόλητη Κόμισσα») βρίσκει τον καλύτερο ρόλο της καριέρας του.

Άρωμα Γυναίκας, STAR – 02.45

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Μπρεστ
Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Κρις Ο’Ντόνελ, Γκαμπριέλ Άνγουορ

Ένα κολεγιόπαιδο αναλαμβάνει να κάνει παρέα σε έναν τυφλό, ιδιόρρυθμο πρώην στρατιωτικό, για να εξασφαλίσει χαρτζιλίκι.