Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα Τρίτη, ξεχωρίζει μια γκανγκστερική ταινία με άρωμα Ιταλίας, ένα ευαίσθητο και κομψό βισκοντικό δράμα πάνω στο τέλος της αθωότητας, αλλά και η δεύτερη μεγάλου μήκους του Κινέζου σκηνοθέτη Μπι Γκαν, που επιβεβαιώνει το σπουδαίο ταλέντο του πέραν πάσης αμφιβολίας.

Suburra: Υπόγεια Πόλη, Star – 02.00

Ιταλική ταινία του Στέφανο Σολίμα, με τους Πιερφρανσέσκο Φαβίνο, Γκρέτα Σκαράνο, Κλαούντιο Αμέντολα

Ads

Έχοντας τις πλάτες των αφεντικών της μαφίας, ένας γκάνγκστερ με διασυνδέσεις στην κυβέρνηση και στο Βατικανό σχεδιάζει να μετατρέψει την Όστια, λίγο έξω από τη Ρώμη, σε καινούργιο Λας Βέγκας. Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που απαγορεύεται να κολλήσει σε λεπτομέρειες…

Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομά σου, Netflix

Ταινία σε σκηνοθεσία Λούκα Γκουαντανίνο με τους Άρμι Χάμερ, Τίμοθι Κάλαμετ, Μάικλ Στούλμπαργκ, Αμίρα Κασάρ

Ο δεκαεπτάχρονος Elio (Τίμοθι Κάλαμετ / Timothée Chalamet) περνά ένα τεμπέλικο καλοκαίρι στην ιταλική εξοχή με τους γονείς του. Την ηρεμία καταλύει ο ερχομός ενός ψηλού, μαυρισμένου Αμερικάνου, του Oliver (Άρμι Χάμερ / Armie Hammer), ο οποίος θα βοηθήσει τον καθηγητή πατέρα του Elio (Μάικλ Στούλμπαργκ / Michael Stuhlbarg) στην έρευνά του.

Στην αρχή ο Elio αντιμετωπίζει τον νεοφερμένο επιφυλακτικά και παρόλο που ψάχνει αφορμές για να περάσει χρόνο με τον Oliver, του φέρεται με υπεροψία. Παιδί διανοούμενων ακαδημαϊκών, ο Elio κοροϊδεύει την αμερικάνικη αργκό του Oliver. Οι μεταξύ τους λεκτικές κονταρομαχίες αποκτούν ρομαντική χροιά και σύντομα ο Elio και ο Oliver γίνονται αχώριστοι. Παρόλο που κάποια στιγμή ο Oliver πρέπει να επιστρέψει στην Αμερική, αυτή είναι η πρώτη αγάπη του Elio και θα μείνει στην καρδιά και στο μυαλό του για πάντα. Το σενάριο υπογράφει ο Τζέιμς Άιβορι, βασισμένος στο ομώνυμο βιβλίο του Αντρέ Ακιμάν.

Μακρύ Ταξίδι της Μέρας Μέσα στη Νύχτα, Cinobo

Δραματική ταινί σε σκηνοθεσία Μπι Γκαν με τους Γουέι Τανγκ, Τζούε Χουάνγκ, Σίλβια Τσανγκ, Χονγκ-Τσι Λι

Ο ανερχόμενος Μπι Γκαν εμπνέεται από τον Ταρκόφσκι και βουτά στον κόσμο του υποσυνείδητου με μια συνταρακτική αναζήτηση των ονείρων, μέσα από ένα μονοπλάνο 50 λεπτών που καθήλωσε το Φεστιβάλ Καννών. Πρωταγωνιστεί η Τανγκ Γουέι του «Προσοχή, Πόθος».

Ο Λούο Χόνγκγου επιστρέφει στην Κάιλι, πόλη από όπου από κατάγεται, έχοντας μείνει μακριά για πολλά χρόνια. Σχεδόν κατευθείαν μετά την άφιξή του, ξεκινά την αναζήτηση της γυναίκας που αγαπούσε, την οποία όλο αυτό το διάστημα δεν έχει καταφέρει να ξεχάσει.