Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα ξεχωρίζει το πιο κλασικό θρίλερ στην ιστορία του σινεμά, ιστορικό δράμα και ευαίσθητη και λυρική ταινία πάνω στα θέματα του έρωτα, της ελευθερίας, της δυσκολίας επιλογής, της φιλίας

Ψυχώ, ALPHA – 01.30

Αμερικανική ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ, με τους Άντονι Πέρκινς, Τζάνετ Λι, Βέρα Μάιλς.

Ads

Σε ένα απομονωμένο μοτέλ μια όμορφη κλέφτρα δολοφονείται από έναν ψυχοπαθή δολοφόνο.

Το πιο κλασικό θρίλερ στην ιστορία του σινεμά είναι μια αριστουργηματικά δομημένη ταινία. Τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα για την Τζάνετ Λι.

1945, ΒΟΥΛΗ – 23.00

Ουγγρική ταινία του Φέρεντς Τόροκ, με τους Πέτερ Ρούντολφ, Μπενς Τάσναντι, Ντόρα Σταρένσκι

Λίγο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου δύο Εβραίοι επιστρέφουν στο χωριό τους μαζί με τα λιγοστά υπάρχοντά τους. Η άφιξή τους φέρνει αναστάτωση στους κατοίκους, οι οποίοι ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν πρόσωπα από το παρελθόν αλλά και τις συνέπειες για τα όσα έπραξαν εις βάρος τους κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Σεζάρ και Ροζαλί, ERT3 -23.00

Γαλλική ταινία του Κλοντ Σοτέ, με τους Ιβ Μοντάν, Ρόμι Σνάιντερ, Σάμι Φρέι.

Η Ροζαλί ζει ευτυχισμένη στο πλευρό του Σεζάρ, ενός πλούσιου άντρα, υπερβολικά σίγουρου για τον εαυτό του. Ως τη στιγμή που εμφανίζεται ο Νταβίντ, ένας νεανικός έρωτας της Ροζαλί, που ξανακερδίζει την καρδιά της. Ο Σεζάρ προτείνει στο νεαρό άντρα να μείνουν όλοι μαζί. Μια βαθιά φιλία αναπτύσσεται ανάμεσά τους, αλλά η Ροζαλί νιώθει τώρα ξένη κοντά τους.