Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα ξεχωρίζουν οι «Ώρες», «Η Λιακάδα Μέσα Μου», το «Amateur», «Μαντέλα: Ο δρόμος προς την Ελευθερία» και το «Χωρίς Μέτρο».

«Ώρες», Σκάι, 00:00

Μία ημέρα από τη ζωή τριών γυναικών που ανήκουν σε διαφορετικές εποχές (1920, 1950, 2000) και που φαινομενικά δεν τις ενώνει τίποτα, πέρα από το μυθιστόρημα «Η κυρία Νταλογουέι» της Βιρτζίνια Γουλφ. Έχουν όμως κοινό σημείο αναφοράς, ότι αναζητούν νόημα στη ζωή τους, παλεύουν ενάντια στις κοινωνικές επιταγές και συμβάσεις της εποχής τους, φλερτάρουν με την ιδέα της τρέλας ή της αυτοκτονίας (όταν δεν την αντιμετωπίζουν κατάματα), εκφράζουν ανοικτά ή αντίθετα κρατούν καταπιεσμένη την αμφισεξουαλικότητά τους.

Ads

Σκηνοθεσία: Στίβεν Ντάλντρι

Με τους: Νικόλ Κίντμαν, Τζούλιαν Μουρ, Μέριλ Στριπ, Κλερ Ντέινς, Εντ Χάρις

«Η Λιακάδα Μέσα μου», ΕΡΤ2, 22:00

Η Ιζαμπέλ είναι μια Παριζιάνα καλλιτέχνις και χωρισμένη μητέρα που δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να βρει τον αληθινό έρωτα.

Παρότι το κενό μεταξύ αυτού που ψάχνει και των αντρών που παρουσιάζονται στη ζωή της μεγαλώνει συνεχώς, εκείνη επιμένει… 

Σκηνοθεσία: Κλερ Ντενί

Με τους: Ζιλιέτ Μπινός, Ξαβιέ Μποβουά, Ζοζιάν Μπαλασκό, Ζεράρ Ντεπαρντιέ

«Amateur», ΕΡΤ3, 23:00

Μια πρώην καλόγρια και νυν συγγραφέας πορνογραφικών διηγημάτων, προσπαθεί να βοηθήσει έναν άγνωστο που πάσχει από αμνησία. Αγνοεί, φυσικά, ότι πρόκειται για αδίστακτο εγκληματία, που είχε σχέσεις με μια ανήλικη πορνοστάρ.

Σκηνοθεσία: Χαλ Χάρτλεϊ

Με τους: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Μάρτιν Ντόνοβαν, Ελίνα Λόβενσον Ντάμ, Ίαν Γίανγκ

«Μαντέλα: Ο δρόμος προς την Ελευθερία», Ertflix

Η ταινία παρουσιάζει τη θρυλική ζωή του Νέλσον Μαντέλα: ενός απλού ανθρώπου που παρά τις προκλήσεις ζωής θριάμβευσε και καθιερώθηκε ως πρότυπο της σύγχρονης εποχής.

Ικανός πολιτικός, με σπάνια ευφυΐα, ο Νέλσον Μαντέλα κατάφερε να επιτύχει την ειρήνη σε μια χώρα που βρισκόταν στο χείλος του εμφυλίου πολέμου και είναι πλέον ανεξίτηλα γραμμένος στην ιστορία ως ο σπουδαιότερος ειρηνιστής και ανθρωπιστής της εποχής του.

Στην ταινία, συναντάμε τον Μαντέλα σε όλα τα στάδια της ζωής του: ως νεαρό αγόρι που φυλάει το κοπάδι του πατέρα του στο Τράνσκεϊ της Νότιας Αφρικής, ως δικηγόρο που αγοράζει ακριβά κοστούμια και αυτοκίνητα στο μεταπολεμικό Γιοχάνεσμπουργκ, ως ένοπλο επαναστάτη και συνήγορο του λαού της Νότιας Αφρικής την εποχή του δολοφονικού απαρτχάιντ, ως καταζητούμενο που φυλακίζεται στο Ρόμπεν Άιλαντ και, τέλος, ως τον πρώτο δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής.

Σκηνοθέτης: Justin Chadwick

Παίζουν: Idris Elba, Naomie Harris, Tony Kgoroge, Riaad Moosa

«Χωρίς Μέτρο», Netflix

Υπό την καθοδήγηση του απαιτητικού δασκάλου μουσικής, ο ντράμερ Άντριου θέλει να γίνει πετυχημένος μουσικός της τζαζ, ακόμη κι εάν αυτό καταστρέψει τον χαρακτήρα του.

Πρωταγωνιστούν:Μάιλς Τέλερ,Τζέι Κέι Σίμονς,Πολ Ράιζερ