Το tvxs.gr επιλέγει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες, τόσο από το τηλεοπτικό πρόγραμμα, όσο και από τις δημοφιλείς πλατφόρμες Cinobo, Netflix και Ertflix.

Ads

Σήμερα Τετάρτη, το τηλεοπτικό μενού περιλαμβάνει μια αντισυμβατική ρομαντική κομεντί με καυστικό χιούμορ, ένα θρίλερ εκδίκησης γεμάτο ένταση, σασπένς και συναρπαστικούς χαρακτήρες, αλλά και το κύκνειο άσμα των αδελφών Ταβιάνι.

Οδηγός Αισιοδοξίας, Open 21.00

Αμερικανική ταινία του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, με τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζένιφερ Λόρενς, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζάκι Γουίβερ

Ads

Ύστερα από οκτώ μήνες στο ψυχιατρείο, ο Πατ επιστρέφει στο σπίτι των γονιών του και προσπαθεί αφενός να προσαρμοστεί στην καινούργια του ζωή και αφετέρου να έρθει σε επαφή με την πρώην γυναίκα του, την οποία δεν μπορεί –βάσει δικαστικής απόφασης– να πλησιάσει. Η γνωριμία του με τη νεαρή, γοητευτική αλλά και προβληματική Τίφανι θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Η Οργή Ενός Υπομονετικού Ανθρώπου, ΕΡΤ2 – 22.00

Ισπανική ταινία του Ραούλ Αρεβάλο, με τους Αντόνιο ντε λα Τόρε, Λουίς Καγιέχο, Ρουθ Ντίαζ

Ο Χοσέ είναι ένας μοναχικός άντρας που πλησιάζει διστακτικά την Άννα, αδερφή ενός φίλου του και σύζυγο του Κούρο, ο οποίος πρόκειται να αποφυλακιστεί έπειτα από οκτώ χρόνια. Ο Χοσέ τον περιμένει έχοντας στο νου του ένα κρυφό σχέδιο…

Μια προσωπική ιστορία, ERTFLIX

Ταινία των αδερφών Ταβιάνι με τους Λούκα Μαρινέλι, Λοορέντζο Ρικέλμι, Βαλεντίνα Μπελέ

Οι αδελφοί Ταβιάνι αποτυπώνουν ανάγλυφα και με μοναδική αυθεντικότητα την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την Ιταλική Αντίσταση και σκηνοθετούν μια συναρπαστική ταινία για την αθωότητα της νιότης και τον έρωτα στην τότε εξαθλιωμένη Ιταλία.

Εμπνευσμένο από την αυτοβιογραφική νουβέλα «Μια Προσωπική Ιστορία» του Μπέπε Φενόλιο, το κύκνειο άσμα των αδελφών Ταβιάνι μας μεταφέρει στο καλοκαίρι του 1943, όταν ο νεαρός Μίλτον ερωτεύεται τη Φούλβια, η οποία, όπως φαίνεται δεν τρέφει ανάλογα συναισθήματα. Έναν χρόνο μετά, ο Μίλτον έχει μπει στην Αντίσταση και πολεμά στο πλάι των ανταρτών ενάντια στους Ναζί. Όταν, τυχαία, μαθαίνει ότι η Φούλβια ήταν κρυφά ερωτευμένη με τον επίσης αντάρτη και κοινό τους φίλο, Τζόρτζιο, ο Μίλτον αποφασίζει να πάει και να τον βρει και να του μιλήσει. Ο Τζόρτζιο, όμως, έχει μόλις συλληφθεί από τους φασίστες.