Δύο χρόνια μετά το φιλμ «Δύο Ημέρες, Μία Νύχτα» (Deux Jours, Une Nuit / Two Days, One Night – 2014), με την εξαιρετική Μαριόν Κοτιγιάρ, οι αδερφοί Νταρντέν επιστρέφουν και αναζητούν το «Άγνωστο Κορίτσι», με πρωταγωνίστρια την ανερχόμενη Γαλλίδα ηθοποιό, Αντέλ Χανέλ. Η ταινία προβλήθηκε τον Μάιο στο Φεστιβάλ των Καννών και η ελληνική της πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 57ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου.

Ads

Το Άγνωστο Κορίτσι / La Fille Inconnue / The Unknown Girl
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Ζαν Πιέρ Νταρντέν και Λικ Νταρντέν

Πρωταγωνιστούν: Αντέλ Χενέλ, Ολιβιέ Μπονό, Τζέρεμι Ρένερ, Λούκα Μινέλι, Κριστέλ Κορνίλ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Φαμπρίτζιο Ροντζιόνε
Χώρα: Βέλγιο, Γαλλία
Έτος: 2016
Διάρκεια: 113 λεπτά
Αίθουσα: Τζον Κασσαβέτης – Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 19:30

image

Η νεαρή ειδικευόμενη Τζένι, γυρίζει ένα βράδυ στο σπίτι της μετά από μια μεγάλη και κουραστική ημέρα. Χτυπάει το κουδούνι της αλλά εκείνη δεν απαντά. Το επόμενο πρωί, η αστυνομία την ενημερώνει ότι μια άγνωστη γυναίκα βρέθηκε νεκρή κοντά στο σπίτι της. Πρωταγωνιστεί η ανερχόμενη Γαλλίδα ηθοποιός, Αντέλ Ενέλ (Έρωτας με την Πρώτη Μπουνιά – 2014).

Ads

image

Οι πάντα συνεπείς αδελφοί Νταρντέν, έχοντας ήδη δύο Χρυσούς Φοίνικες στο ιστορικό τους, επέστρεψαν για έβδομη φορά στα γνώριμα εδάφη της Κρουαζέτ, καθώς η νέα τους ταινία «Το Άγνωστο Κορίτσι» (La Fille Inconnue / The Unknown Girl – 2016), πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 69ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών.

image

Η Jenny Davin (Αντέλ Χενέλ / Adèle Haenel), είναι μία νεαρή γιατρός, η οποία αναζητά με εμμονή την ταυτότητα μιας γυναίκας που πέθανε. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε αρνηθεί να αναλάβει την θεραπεία της – ένα φιλμ στο γνώριμο ρεαλιστικό στυλ των δημιουργών με ευαισθησία, αλλά και μια δόση μυστηρίου.

image

Η πανελληνία πρεμιέρα της νέας δημιουργίας των Ζαν Πιέρ Νταρντέν και Λικ Νταρντέν, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 57ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, ενώ θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, σε διανομή της εταιρείας Seven Films.

Διαβάστε επίσης:
Οι Νταρντέν σκηνοθετούν την Κοτιγιάρ στο «Δύο Ημέρες, Μία Νύχτα»

Ζαν Πιέρ Νταρντέν και Λικ Νταρντέν

image

Ο Ζαν Πιέρ Νταρντέν γεννήθηκε στο Βέλγιο τον Απρίλιο του 1951, ενώ ο Λυκ τον Μάρτιο του 1954.  Το 1975 ίδρυσαν την εταιρεία παραγωγής Derives μέσω της οποίας παρήγαγαν περίπου εξήντα ντοκιμαντέρ. Από το 1994 κάνουν την παραγωγή των ταινιών τους μέσω της εταιρείας τους Les Films du Fleuve. Έχουν λάβει αναρίθμητες διεθνείς διακρίσεις, μεταξύ των οποίων τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών το 1999 και το 2005 για τις ταινίες “Ροζέτα” και “Το Παιδί” αντίστοιχα. Το 2008 κέρδισαν το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στις Κάννες για την ταινία “Σιωπή της Λόρνα”.

image

Το 2011 η ταινία τους «Το Παιδί με το Ποδήλατο» (The Kid with a Bike / Le gamin au velo) – η οποία προβλήθηκε και στο 52 Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης – κέρδισε το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών (Grand Prize of the Jury), ενώ απέσπασε και μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, στην Κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

57ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

image

Πιστό στο ραντεβού του με το κινηματογραφόφιλο κοινό και με εμφανή προσανατολισμό στον ανεξάρτητο κινηματογράφο, το Φεστιβάλ προσκαλεί κοινό και δημιουργούς σε μια ξεχωριστή γιορτή της Έβδομης Τέχνης. Το 57ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης δίνει και πάλι ραντεβού με τους σινεφίλ θεατές, στους Κινηματογράφους Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, καθώς και στις τέσσερις Αίθουσες του Λιμανιού: Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Τώνια Μαρκετάκη και Φρίντα Λιάππα.

Το «Άγνωστο Κορίτσι» των αδελφών Νταρντέν, ο «Εμποράκος» του σπουδαίου Ιρανού σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί, αλλά και το «Personal Shopper» του Ολιβιέ Ασαγιάς με την εντυπωσιακή Κρίστεν Στιούαρτ, είναι μερικές μόνο από τις σπουδαίες ταινίες που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο πλαίσιο του 57ου ΦΚΘ. Φέτος η διοργάνωση παρουσιάζεται ανανεωμένη ενισχύοντας τις ήδη γνωστές ενότητες (Ανοιχτοί Ορίζοντες, Διαγωνιστικό, Ελληνικό Σινεμά κ.α.), αλλά και εγκαινιάζοντας καινούργιες (Μπροστά στον Καθρέφτη, Film Forward, Μεταμεσονύχτια Ραντεβού), δίνοντας το στίγμα της.

Ανατρεπτικοί δημιουργοί, καινούριες ενότητες, πρωτότυπα αφιερώματα, οι καλύτερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά και σχεδόν όλες οι ελληνικές παραγωγές της κινηματογραφικές σεζόν, υπόσχονται δυνατές σινεφίλ στιγμές στο ανανεωμένο 57ο ΦΚΘ.

Διαβάστε επίσης:
Αυτές είναι οι 26 ελληνικές ταινίες του 57ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Highlights – Μία πρώτη ματιά στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, μέχρι και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Το Tvxs.gr θα δώσει και φέτος το παρών και στην Κινηματογραφική του Στήλη, θα σας ενημερώνουμε αναλυτικά με τα νέα, αλλά και τις προτάσεις μας, για ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ στον ευρωπαϊκό χώρο.