Το 5ο Athens Open Air Film Festival, σήκωσε αυλαία την Τετάρτη 17 Ιουνίου και έκτοτε το Φεστιβάλ συνεχίζει τις καλοκαιρινές κινηματογραφικές του εξορμήσεις, μετατρέποντας την Αθήνα σ’ ένα μεγάλο θερινό σινεμά. Τη σκυτάλη των προβολών παίρνει μία από τις λιγότερο δημοφιλείς δημιουργίες του σπουδαίου Αμερικανού σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε. Ο Γκρίφιν Νταν, η Ροζάνα Αρκέτ και η Λίντα Φιορεντίνο, έρχονται λίγο «Μετά τα Μεσάνυχτα» (After Hours – 1985). Την Τετάρτη 8 Ιουλίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με ελεύθερη είσοδο.

Ads

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Αθήνα μετατρέπεται σ’ ένα μεγάλο θερινό σινεμά, όπου με ελεύθερη είσοδο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει παλιές, αγαπημένες δημιουργίες αλλά και σημαντικές πρεμιέρες. Ο λόγος βέβαια για το 5ο Athens Open Air Film Festival που και φέτος θα μας κρατήσει παρέα από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο, μετατρέποντας πλατείες, πάρκα και υπαίθριους χώρους της Αθήνας, σε αυτοσχέδια και φιλόξενα θερινά σινεμά.

image

Διαβάστε επίσης:
Όλη η Αθήνα ένα Θερινό Σινεμά – Αναλυτικό Αφιέρωμα στο 5ο Athens Open Air Film Festival

Ads

Μία σειρά από παρεξηγήσεις και ατυχή γεγονότα, έχουν ως αποτέλεσμα να μετατρέψουν το αθώο φλερτ σε καφκικό θρίλερ για τον πρωταγωνιστή μας… Διοτι όταν βρίσκεσαι τα μεσάνυχτα στη Νέα Υόρκη, δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ για να συναντήσεις το γέλιο, τον έρωτα αλλά και τα προβλήματα.

image

Ο νεαρός Πωλ (Γκρίφιν Νταν), ξεκινάει λίγο μετά τα μεσάνυχτα, για να συναντήσει την Μάρσι (Ροζάνα Αρκέτ), μία κοπέλα που γνώρισε λίγο νωρίτερα, το ίδιο απόγευμα σ’ ένα καφέ. Κατά τη νυχτερινή του όμως εξόρμηση, ο ανυποψίαστος Πωλ θα ζήσει ένα αξέχαστο βράδυ. Θα συναντήσει ετερόκλητες και κατά κανόνα αλλόκοτες προσωπικότητες, ενώ παράλληλα θα βιώσει μια σειρά από ιδιόμορφες καταστάσεις. Κι όλα αυτά, προσπαθώντας να κάνει απλά το αυτονόητο και να επιστρέψει σπίτι του…

image

Το φιλμ «Μετά τα Μεσάνυχτα» (After Hours – 1985), αν και αποτελεί μία από τις λιγότερο γνωστές δημιουργίες του Μάρτιν Σκορσέζε, ωστόσο είναι στο σύνολο της μία αξιόλογη ταινία, η οποία εκτός των άλλων, χάρισε στον Αμερικανό σκηνοθέτη και το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, όπου και είχε προβληθεί στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ το 1986.

image

Παράλληλα ο Σκορσέζε απέσπασε μία υποψηφιότητα για Βραβείο Σεζάρ στην Κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ και οι ηθοποιοί ερμηνεύουν με πειστικότητα τους ρόλους τους, με τον Γκρίφιν Νταν, να αποσπά μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα και την Ροζάνα Αρκέτ, να κερδίζει μία υποψηφιότητα στα βρετανικά βραβεία BAFTA.

Κλασσική πλέον η σκηνή με το τραγούδι στο jukebox, «Is That All There Is?» των Λίμπερ και Στόλερ, στην αριστουργηματική εκτέλεση της Πέγκι Λι από το 1969…

Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 21:00
Ταινιοθήκη της Ελλάδος
(Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου, Μετρό Κεραμεικός)
Είσοδος Ελεύθερη

image

«Μετά τα Μεσάνυχτα» (After Hours – 1985)
Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σκορσέζε

Πρωταγωνιστούν: Γκρίφιν Νταν, Ροζάνα Αρκέτ, Λίντα Φιορεντίνο, Τέρι Γκαρ, Τζον Χερντ
Έτος παραγωγής: 1985
Διάρκεια: 97 λεπτά

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

image

Στην Κινηματογραφική Στήλη του Tvxs.gr θα σας ενημερώνουμε αναλυτικά και εγκαίρως, για κάθε μία από τις προβολές του 5ου Athens Open Air Film Festival, που και φέτος θα μας κρατήσει κινηματογραφική συντροφιά, από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο.