Σε σημαντική ανακοίνωση προχώρησε ο Γούντι Άλεν, καθώς επιβεβαίωσε ότι θα αποσυρθεί από τον κινηματογράφο μετά την επερχόμενη και 50η του ταινία.

Ads

Σε μια συνέντευξη στο La Vanguardia , ο Γούντι Άλεν είπε ότι πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή της τελευταίας του ταινίας αυτό το φθινόπωρο. Το φιλμ ονομάζεται Wasp 22. Προηγουμένως περιέγραψε την ταινία ως «ένα είδος δηλητηριώδους ρομαντικού θρίλερ» και τη συνέκρινε με την ταινία του 2005, Match Point.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα γίνουν στο Παρίσι με αποκλειστικά γαλλικό καστ. «Η ιδέα μου, δεν είναι να κάνω περισσότερες ταινίες. Θέλω να επικεντρωθώ στη συγγραφή», πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας ότι το επόμενο έργο του θα είναι ένα μυθιστόρημα. 

Η κινηματογραφική παραγωγή του Άλεν έχει επιβραδυνθεί λόγω των καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης του Ντίλαν Φάροου εναντίον του. Αποκηρυγμένος από πολλούς από τους ηθοποιούς που συνεργάζονταν μαζί του, ο Γούντι Άλεν εργάστηκε στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, με τελευταία του ταινία το «Rifkin’s Festival».

Ο Άλεν είπε ότι σχεδιάζει να επικεντρωθεί στη συγγραφή βιβλίων αφού αποσυρθεί από τον κινηματογράφο. Πρόσφατα κυκλοφόρησε την πέμπτη του συλλογή μικρού μήκους, «Zero Gravity» και εξέφρασε ενδιαφέρον να γράψει ένα πλήρες μυθιστόρημα στο εγγύς μέλλον. Τα απομνημονεύματά του «Apropos of Nothing», δημοσιεύτηκαν το 2020. Τόσο το «Apropos of Nothing» όσο και το «Zero Gravity» δυσκολεύτηκαν να βρουν εκδότες λόγω των κατηγοριών εναντίον του.

Ads

Ο Γούντι Άλενείχε δηλώσει πρόσφατα σε live στο Instagram του Άλεκ Μπόλντουιν τα εξής: «Δεν διασκεδάζω το ίδιο όταν κάνω μια ταινία και τη βάζω σε ένα θέατρο. Ήταν ωραίο συναίσθημα να ξέρεις ότι 500 άτομα το έβλεπαν κάποτε… Δεν ξέρω πώς νιώθω όταν κάνω ταινίες. Θα φτιάξω άλλο ένα και θα δω πώς θα είναι».