Το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, σηκώνει την αυλαία της φετινής διοργάνωσης με την σπουδαία ταινία του Πάβελ Παβλικόφσκι, «Ψυχρός Πόλεμος». Ο Βραβευμένος με Όσκαρ, Πολωνός σκηνοθέτης θα δώσει το παρών στην τελετή έναρξης, για να παρουσιάσει τη νέα του δημιουργία στο κοινό. Το Tvxs.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ και θα σας ενημερώνουμε καθημερινά για τις δράσεις του.

Ads

24ες Νύχτες Πρεμιέρας

Η μεγαλύτερη σινεφίλ γιορτή της πόλης, επιστρέφει για 24η χρονιά στο καθιερωμένο φθινοπωρινό ραντεβού της. Οι Νύχτες Πρεμιέρας, για περισσότερα από είκοσι χρόνια, μεταμορφώνουν το κέντρο της Αθήνας σε μία δεκαήμερη κινηματογραφική γιορτή, με τις πιο συζητημένες πρεμιέρες της χρονιάς, μοναδικά αφιερώματα, πολυαναμενόμενα μουσικά φιλμ, την καλύτερη σοδειά των ετήσιων ντοκιμαντέρ αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως masterclass, συναυλίες, πάρτι, ειδικές προβολές και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης:

image

Ads

Ψυχρός Πόλεμος / Cold War / Zimna Wojna
Σκηνοθεσία: Πάβελ Παβλικόφσκι
Σενάριο: Pawel Pawlikowski, Janusz Glowacki
Πρωταγωνιστούν: Τομάς Κοτ, Τζοάνα Κούλιγκ, Μπόρις Ζιγκ, Σεντρίκ Καν, Ζαν Μπαλιμπάρ
Χώρα Παραγωγής: Πολωνία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 88 λεπτά

image

H ταινία παρακολουθεί την παθιασμένη ερωτική ιστορία δύο εντελώς διαφορετικών ανθρώπων, με φόντο τον Ψυχρό Πόλεμο στην Πολωνία, το Βερολίνο, τη Γιουγκοσλαβία και το Παρίσι.

Ένας άντρας και μια γυναίκα γνωρίζονται στα συντρίμμια της μεταπολεμικής Πολωνίας. Παγιδεύονται σε έναν μοιραίο έρωτα που τους καταδικάζει να βρίσκονται δεμένοι ο ένας με τον άλλον. Οι πολιτικές συνθήκες, τα ελαττώματα τους, αλλά και μια σειρά από ατυχείς συγκυρίες τους χωρίζουν και τους ενώνουν σ’ έναν έρωτα διαχρονικά αδύνατο.

image

Η ταινία «Ψυχρός Πόλεμος» πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Μάιο στο 71ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών κατακτώντας κοινό, κριτικούς, αλλά και την επιτροπή, η οποία απένειμε στον Πάβελ Παβλικόφσκι το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Η προηγούμενη ταινία του Πολωνού σκηνοθέτη, «Ida» αποτέλεσε μια πρωτοφανή παγκόσμια επιτυχία που κέρδισε το Όσκαρ, αλλά και το Bafta Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ τιμήθηκε και με πέντε Ευρωπαϊκά Κινηματογραφικά Βραβεία, ανάμεσά τους και στις Κατηγορίες: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου.

image

Πρόκειται για ένα εκθαμβωτικό και αθεράπευτα ρομαντικό οδοιπορικό μέσα στο χρόνο που θα ανεβάσει μεγαλοπρεπώς την αυλαία των 24ων Νυχτών Πρεμιέρας σε πανελλήνια πρώτη προβολή, παρουσία του σπουδαίου Πολωνού σκηνοθέτη!

Με αφορμή την έναρξη του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και την τιμητική παρουσία του Πάβελ Παβλικόφσκι, οι Νύχτες Πρεμιέρας θα παρουσιάσουν ένα πλήρες αφιέρωμα στην φιλμογραφία του, με την προβολή των εξής ταινιών:

  • Cold War (2018)
  • Ida (2013)
  • The Woman in the Fifth | Η Γυναίκα του Πέμπτου (2011)
  • My Summer of Love | Το Καλοκαίρι του Έρωτά μου (2004)
  • Last Resort | Το Τελευταίο Καταφύγιο (2000)
  • The Stringer (1998)

image

Διαβάστε επίσης:

Η ταινία «Ψυχρός Πόλεμος» του Πάβελ Παβλικόφσκι, θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, στα τέλη του Οκτωβρίου, σε διανομή των εταιρειών StraDa Films και Seven Films.

Στην Κινηματογραφική Στήλη του Tvxs.gr παρακολουθούμε και φέτος από κοντά το πιο δημοφιλές κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας και σας μεταφέρουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας, αλλά και κριτικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στο 24o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.