Η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Αμερικανού σκηνοθέτη, Ντέιβιντ Λόουερι με τίτλο «Ο Κύριος και το Όπλο», που αποτελεί τον συγκινητικό αποχαιρετισμό στην υποκριτική του Ρόμπερτ Ρέντφορντ – ενός από τους τελευταίους των μεγάλων του Χόλιγουντ – αποτελεί την Ταινία Λήξης του 24ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Ads

Ο Κύριος & το Όπλο / The Old Man & the Gun
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Ντέιβιντ Λόουερι / David Lowery
Πρωταγωνιστούν: Robert Redford, Casey Affleck, Sissy Spacek, Elisabeth Moss, Danny Glover, Tom Waits, Keith Carradine
Φωτογραφία: Joe Anderson
Μουσική: Daniel Hart
Μοντάζ: Lisa Zeno Churgin
Χώρα Παραγωγής: Η.Π.Α.
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 93 λεπτά
Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο Παλλάς

image

Η αληθινή ιστορία του ληστή τραπεζών Φόρεστ Τάκερ, που πρωτομπήκε φυλακή σε ηλικία 15 ετών, κατάφερε να αποδράσει 18 φορές και συνέχισε απτόητος να οργανώνει ληστείες μέχρι τα 79 του.

Ads

O οριστικός αποχαιρετισμός του Ρόμπερτ Ρέντφορντ στην υποκριτική συναντά τον κινηματογραφικό επίλογο που του αξίζει, τον οποίο πλαισιώνουν ερμηνευτικά οι Τομ Γουέιτς, Σίσι Σπέισεκ, Κέισι Άφλεκ και Ελίζαμπεθ Μος.

image

Ένα γοητευτικό και σκηνοθετημένο με μπρίο περιπετειώδες φιλμ από τον Ντέιβιντ Λόουερι (των ατμοσφαιρικών «A Ghost Story» και «Ain’t them Bodies Saints»).

Η προβολή πραγματοποιείται με την παραχώρηση της εταιρίας Odeon.

Ρόμπερτ Ρεντφορντ / Robert Redford

image

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση στον λαμπερό κόσμο του Χόλιγουντ. Πέρα από καλλιτέχνης, είναι ένας φλογερός υποστηρικτής της οικολογίας και του περιβάλλοντος, ενώ παραμένει πολιτικά ενεργός.

Ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης, έχει γίνει συχνά πυκνά μέσα από τις ταινίες του, αλλά και την προσωπική του ζωή, σύμβολο της κοινωνικής ευθύνης. Φανατικός υπέρμαχος της διάσωσης του περιβάλλοντος, είναι ταυτόχρονα επιχειρηματίας και δημιουργός, με αμείωτο πάθος για ταινίες με ουσία, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εκφράζονται ανοιχτά, βοηθώντας τους νέους καλλιτέχνες.

Γεννημένος στις 18 Αυγούστου του 1936, στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ πέρασε την παιδική του ηλικία με μόνη διασκέδαση τη δημόσια βιβλιοθήκη, το ραδιόφωνο και το τοπικό θέατρο. Του άρεσε από μικρός να βλέπει καρτούν και να ζωγραφίζει. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, αλλά άφησε τις σπουδές του πριν αποφοιτήσει για να πάει στην Ecole des Beaux Arts του Παρισιού.

«Δεν είχα άλλη πηγή έμπνευσης πέρα από την ίδια μου τη θέληση να εξερευνήσω, αλλά όταν ζωγραφίζεις είσαι κύριος του εαυτού σου. Κανείς δε μπορεί να σου πει ότι δε θα χρησιμοποιήσεις το χρώμα κόκκινο – όλες οι αποφάσεις είναι δικές σου.» – Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Διαβάστε επίσης:

24ες Νύχτες Πρεμιέρας

image

Οι Νύχτες Πρεμιέρας, για περισσότερα από είκοσι χρόνια, μεταμορφώνουν το κέντρο της Αθήνας σε μία δεκαήμερη κινηματογραφική γιορτή, με τις πιο συζητημένες πρεμιέρες της χρονιάς, μοναδικά αφιερώματα, πολυαναμενόμενα μουσικά φιλμ, την καλύτερη σοδειά των ετήσιων ντοκιμαντέρ αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως masterclass, συναυλίες, πάρτι, ειδικές προβολές και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης:

Στην Κινηματογραφική Στήλη του Tvxs.gr παρακολουθήσαμε και φέτος από κοντά το πιο δημοφιλές κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας και σας μεταφέραμε αναλυτικά τις προτάσεις μας, αλλά και κριτικές από τις ταινίες που προβλήθηκαν στο 24o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.