Από την Βέροια και την Αθήνα έως τη Νέα Υόρκη και το Μιλάνο… Το «My Friend Larry Gus»  είναι ένα οδοιπορικό τεσσάρων χρόνων, που εξιστορεί το φλερτ ενός νέου ταλαντούχου μουσικού από τη Βέροια Ημαθίας, με τη μουσική, τη ζωή αλλά και το μεγάλο όραμα, μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του καλύτερου του φίλου και σκηνοθέτη, Βασίλη Κατσούπη. Τo ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας και συμμετέχει στο τμήμα: Μουσική & Φιλμ / Διαγωνιστικό. Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στον Κινηματογράφο Δαναός.

Ads

Τον Μάιο του 2010, ο εικοσιεξάχρονος φοιτητής Πολυτεχνείου και «επίδοξος» μουσικός με το μουσικό όνομα Larry Gus και το βαπτιστικό Παναγιώτης, βρίσκεται μπροστά σ’ ένα δίλημμα, αλλά και σε μία ευκαιρία. Να ασχοληθεί σοβαρά με τη μουσική του που αγαπά. Αποφασίζει λοιπόν να παρατήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Βαρκελώνη και ξαναγυρίζει στο παιδικό του δωμάτιο στη Βέροια για να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ.

image

Ο φίλος του Βασίλης Κατσούπης αποφασίζει από τη δική του πλευρά να κινηματογραφήσει την προσπάθεια του Larry Gus. Τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, τις φιλικές σχέσεις, αλλά και απλά κομμάτια καθημερινότητας. Θα τα καταφέρει ο Larry να γίνει αυτό που ήθελε ή θα παραδοθεί στη μοίρα του τραπεζικού υπαλλήλου;

Ads

image

Μέσα από το ντοκιμαντέρ «My Friend Larry Gus», παρακολουθούμε τις εξελίξεις στη διάρκεια τεσσάρων ετών γυρισμάτων, από την Αθήνα ως τη Νέα Υόρκη, τη Βέροια, τη Θεσσαλονίκη και το Μιλάνο. Στο χρονικό αυτό διάστημα, πολλά άλλαξαν αλλά και κάπως μαγικά, πολλά έμειναν ακριβώς ίδια… Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις 20:00, στον Κινηματογράφο Δαναός, Αίθουσα 1.

image

Το «My Friend Larry Gus» του Βασίλη Κατσούπη – σε παραγωγή της Heretic – προβλήθηκε τον Ιούλιο σ’ ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, στο Διεθνές Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι (Karlovy Vary International Film Festival) – που φέτος γιόρτασε μισό αιώνα ζωής – και συγκεκριμένα, στο Τμήμα Ντοκιμαντέρ εκτός συναγωνισμού – Documentary out of competition.

Διαβάστε επίσης:
Αφιέρωμα – Αυλαία για το Φεστιβάλ Κάρλοβι Βάρι: Οι ελληνικές συμμετοχές

image

To 2010, η αμερικανική DFA Records, μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες παγκοσμίως (LCD Soundsystem, Hot Chip, κ.ά) ανακαλύπτει τον Larry Gus μέσα από το myspace και του ζητά να γράψει ένα άλμπουμ για αυτούς. Ο Παναγιώτης δέχεται την πρόσκληση, εγκαταλείπει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Βαρκελώνη και επιστρέφει στη γενέτειρά του για να αφοσιωθεί στη μουσική του.

Ο Βασίλης Κατσούπης (aka dipyadeep) γεννήθηκε στον Βόλο το 1977. Σπούδασε media στην Αγγλία και έκανε Master στην σκηνοθεσία. Μετά τις σπουδές δίδαξε στο νεοσύστατο τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τρία χρόνια. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, όπου συνεργάζεται με την εταιρεία παραγωγής Filmiki Productions στη δημιουργία, σκηνοθεσία και παραγωγή διαφημιστικών ταινιών, ως μέλος της σκηνοθετικής ομάδας the cOre.

Το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, πραγματοποιείται στους Κινηματογράφους: Δαναός 1 και 2 | Odeon Opera 1 και 2 | Ιντεάλ | Ταινιοθήκη της Ελλάδος | Τεχνόπολη Δ.Α. – INNOVATHENS.

image

My Friend Larry Gus
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κατσούπης

Παραγωγή: Βασίλης Κατσούπης & Heretic
Παραγωγοί: Βασίλης Κατσούπης, Γιώργος Καρναβάς (Heretic)
Συμπαραγωγοί: Filmiki 235, Oxyzed, Byrd, Filmiki

Για περισσότερες πληροφορίες:
Επίσημος ιστότοπος και Soundcloud

image

To Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Κινηματογραφική Εταιρία Αθηνών με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗ του ΕΣΠΑ 2007-2013. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται με την συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Στην Κινηματογραφική Στήλη του Tvxs.gr παρακολουθούμε από κοντά το πιο δημοφιλές κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας και σας μεταφέρουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας, αλλά και κριτικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στο 21o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.