Κυριακή του Πάσχα συντροφιά με υπέροχες ταινίες. Το Tvxs.gr σας προτείνει τις πιο ενδιαφέρουσες προβολές στη μικρή οθόνη για σήμερα το βράδυ.  

Ads

Η δεξιά τσέπη του ράσου, ΕΡΤ 2, 23.45

Ένας μοναχικός καλόγερος προσπαθεί να διαχειριστεί την αβάσταχτη λύπη και μοναξιά, που ξαφνικά και αναπάντεχα επιστρέφουν όταν χάνει τη μοναδική συντροφιά του: τη σκυλίτσα του.

Εντονότατα συναισθήματα θα τον κάνουν να συνομιλήσει με το παρελθόν του και με αυτή την –ταπεινή, για πολλούς– αφορμή, θα επανατοποθετήσει την πορεία και τη ζωή του.

Ads

Σενάριο: Στέλλα Βασιλαντωνάκη, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιάννη Μακριδάκη

Σκηνοθεσία:Γιάννης Β. Λαπατάς

Παίζουν: Θοδωρής Αντωνιάδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μάνος Βακούσης, Κώστας Λάσκος, Πέτρος Ξεκούκης, Λάμπρος Σταυρινόπουλος, Ερρίκος Μηλιάρης, Αναστάσης Λαουλάκος

Η Ρόζα της Σμύρνης- ΣΚΑΪ, 23.00

Το σενάριο της ταινίας του Γιώργου Κορδέλλα, είναι βασισμένο στο βιβλίο Ισμαήλ και Ρόζα του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη. Στην Αθήνα του 1987, ο Δημήτρης ζει με τη σύντροφό του Ρίτα και είναι Έλληνας που ζούσε στην Τουρκία και εκδιώχθηκε. Έχει αναλάβει μία έκθεση με θέμα τους Έλληνες της Σμύρνης. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του, βρίσκει ένα ματωμένο νυφικό, το οποίο ανήκει στην ηλικιωμένη πλέον Ρόζα.

Η άκρη του νήματος, Mega 02.20

Ο Τζεφ Μπρίτζες και η Γκλεν Γκλοουζ πρωταγωνιστούν στο δικαστικό θρίλερ “Η Ακρη του Νήματος”. Εκείνος είναι ο πάμπλουτος πλέιμποϊ Τζακ Φόρεστερ που κατηγορείται για την δολοφονία της γυναίκας του, την περιουσία της οποίας κληρονομεί.

Η δραστήρια δικηγόρος Τέντι Μπαρνς(Γκλεν Γκλοουζ), πρώην βοηθός του εισαγγελέα Κρέισνι, αναλαμβάνει με κάποια επιφύλαξη την υπεράσπισή του απέναντι στον πρώην εργοδότη της, ο οποίος στηρίζει στην καταδίκη του Φόρεστερ την πολιτική άνοδό του. Η Τέντι σύντομα διαπιστώνει ότι έχει ερωτευτεί τον πελάτη της κι αυτό την κάνει πιο αποφασισμένη να κερδίσει τη δίκη, αφού υπερασπίζεται τον άντρα που αγαπά.

Μια καλογυρισμένη αστυνομική ταινία γεμάτη μυστήριο και ανατροπές, που ακολουθεί την παράδοση του ψυχολογικού θρίλερ αλά Χίτσκοκ και που η επιτυχία της στην Αμερική έστρεψε ξανά το ενδιαφέρον σ’ αυτού του είδους τις κινηματογραφικές παραγωγές, που στηρίζονται στην σκιαγράφηση εντυπωσιακών χαρακτήρων . O Ρόμπερτ Λότζια σε αυτή την ταινία απέσπασε υποψηφιότητα για το Όσκαρ Β Ανδρικού Ρόλου.