Το Tvxs.gr σας προτείνει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες που προβάλλονται στη μικρή οθόνη.

Ads

Της κακομοίρας- ΣΤΑΡ, 21.00

Ελληνική ταινία του Ντίνου Κατσουρίδη, με τους Κώστα Χατζηχρήστο, Κώστα Δούκα, Μαρίκα Νέζερ.

Της κακομοίρας (γνωστή και ως Ο μπακαλόγατος) είναι η αξεπέραστη ελληνική κωμική ταινία παραγωγής του 1963, σε σενάριο και σκηνοθεσία Ντίνου Κατσουρίδη. Το σενάριο βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου. Πρωταγωνιστούν οι Κώστας Χατζηχρήστος, Κώστας Δούκας, Νίκος Ρίζος και Μαρίκα Νέζερ. Η ταινία επιχρωματίστηκε στα West Wing studios της Καλιφόρνια και επαναλανσαρίστηκε έγχρωμη το 2017. Ένας ερωτευμένος «μπακαλόγατος» μπλέκει σε περιπέτειες με το -επίσης ερωτευμένο- αφεντικό του.

Colete- Cosmote Cinema2-23.40

Αγγλοαμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γουός Γουέστμορλαντ με τους: Κίρα Νάιτλι, Ντόμινικ Γουέστ, Έλινορ Τόμλινσον

Ads

Η ζωή της Γαλλίδας συγγραφέως Κολέτ, συμβόλου της γυναικείας χειραφέτησης στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Συγγραφέας, μίμος, ηθοποιός, δημοσιογράφος, επαναστάτρια, πρωτοπόρος φεμινίστρια, αμφισεξουαλική: μέχρι τα 81 της χρόνια, η Κολέτ έζησε μια ζωή τόσο γεμάτη, απρόβλεπτη, συναρπαστική, που έγινε για πρώτη φορά ταινία.

Ο Εξαφανισμένος Φάκελος- Cinobo

Toυ Ερίκ Ζονκά, με τους Βενσάν Κασέλ, Ρομέν Ντουρίς, Σαντρίν Κιμπερλέν, Ελοντί Μπουσέ

Το αστυνομικό νουάρ συναντά τον κοινωνικό προβληματισμό και δυο πρωτοκλασάτοι πρωταγωνιστές, οι Κασέλ και Ντιρί, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σε μια ιστορία με πολλές προεκτάσεις και άλλα τόσα twists. Εξαιρετική η ερμηνεία του πρωταγωνιστή.

Ο έφηβος γιος μιας οικογένειας εξαφανίζεται. Ένας έμπειρος μα καταπονημένος αστυνομικός αναλαμβάνει την υπόθεση και ξεκινά τις έρευνες για τον αγνοούμενο νεαρό, όμως ταυτόχρονα μοιάζει απρόθυμος να ασχοληθεί με τον δικό του 16χρονο γιο. Ο πρώην καθηγητής του αγοριού, όταν μαθαίνει για την εξαφάνιση, δείχνει έντονο ενδιαφέρον και προσφέρεται να συνεισφέρει στις έρευνες της αστυνομίας. Όμως, καθώς η υπόθεση οδηγείται προς μια λύση, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Knots: Η ιστορία ενός καταναγκαστικού γάμου –  Tvxs

Μόνο την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, στις ΗΠΑ έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 250.000 γάμοι νεαρών, ανήλικων κοριτσιών. Η ταινία αυτή διερευνά τους καταναγκαστικούς και παιδικούς γάμους, που γίνονται ακόμη, νόμιμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες καθημερινά.

Η σκηνοθέτης Kate Brewer αποκαλύπτει την ανησυχητική αλήθεια για αυτό το πρόβλημα στη σύγχρονη Αμερική, μέσω της περίπλοκης εμπειρίας τριών επιζώντων τέτοιων, καταναγκαστικών γάμων. Η Nina Van Harn, η Sara Tasneem και η Fraidy Reiss μοιράζονται μαζί μας με λεπτομέρεια τις προσωπικές τους μαρτυρίες επιβίωσης και διαφυγής. Τελικά γίνονται ισχυρές φωνές στον ιστορικό αυτό αγώνα, για τον τερματισμό της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω των καταναγκαστικών γάμων.

Aν είστε συνδρομητής του tvxs.r, δείτε τη νέα αυτή παραγωγή που έχει κερδίσει τις καλύτερες κριτικές, δωρεάν αυτό το Σαββατοκύριακο στο tvxs  (με αγγλικούς υπότιτλους), και από την ερχόμενη εβδομάδα στην πλατφόρμα souldefinition.net με περίπου 40 ακόμη επιλεγμένες ταινίες ντοκιμαντέρ. Συνδράμοντας στην πλατφόρμα υποστηρίζετε όλες τις παραγωγές που συμμετέχουν ισότιμα.