Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας περιλαμβάνουν το πολυαναμενόμενο «Μην ανησυχείς αγάπη μου» της Ολίβια Γουάιλντ, αλλά και άλλες επιλογές διαφόρων ειδών για τους θεατές.

Ads

Μην Ανησυχείς Αγάπη μου (Don’t Worry Darling) 
Θρίλερ, 122′

Σκηνοθεσία: Ολίβια Γουάιλντ
Με τους: Ολίβια Γουάιλντ, Φλόρενς Πιού, Χάρι Στάιλς, Κρις Πάιν

Στην Καλιφόρνια των 50s η Άλις και ο Τζακ ζουν σε μια ονειρική κλειστή κοινότητα, η οποία φιλοξενεί τις οικογένειες όσων εργάζονται για ένα πειραματικό, άκρως απόρρητο εγχείρημα. Η Άλις, όμως, αρχίζει σταδιακά να υποπτεύεται πως κάτι νοσηρό υπάρχει πίσω από αυτή την υπερβολικά λαμπερή και τακτοποιημένη καθημερινότητα.

Φτερά και Πούπουλα (Feathers)
Σινεφίλ, 112′

Σκηνοθεσία: Ομάρ Ελ Ζοχάιρι
Με τους: Μοχάμεντ Αμπντ Ελ Χαντί, Ντεμιάνα Νάσαρ, Σάμι Μπασούνι

Ads

Όταν τα μαγικά κόλπα ενός ταχυδακτυλουργού πηγαίνουν στραβά, ο πατέρας μιας φτωχής αιγυπτιακής οικογένειας μεταμορφώνεται σε… κοτόπουλο και η σύζυγός του, μητέρα τριών μικρών παιδιών, πρέπει να βρει τρόπο να επιβιώσει.

Η Συγκάλυψη (Marco Effekten / The Marco Effect)
Αστυνομική, 125′

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Ζάνβλιεντ
Με τους: Σόφι Τορπ, Ζάκι Γιούσεφ, Ούλριχ Τόμσεν, Άντερς Μάτεσεν

Η σύλληψη του νεαρού Μάρκο, ο οποίος προσπαθεί να εισέλθει παράνομα στη Δανία, ανοίγει ξανά την υπόθεση της εξαφάνισης ενός άντρα, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για παιδεραστία. Ο ιδιόρρυθμος ντετέκτιβ Καρλ Μερκ αναλαμβάνει την υπόθεση, που δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται.

Broadway
Δραματική, 97′

Σκηνοθεσία: Χρήστος Μασσαλάς
Με τους: Φοίβο Παπαδόπουλο, Στάθη Αποστόλου, Χρήστο Πολίτη, Έλσα Λεκάκου

Ακολουθώντας τον εραστή της, η Νέλλη γίνεται μέλος μιας ομάδας πορτοφολάδων που έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλειμμένο αθηναϊκό θέατρο. Όταν όμως εκείνος μπει φυλακή, αυτή θα έρθει κοντά στον φυγάδα Γιόνας και οι εσωτερικές ισορροπίες της παρέας θα ανατραπούν.

Ο Ντογκτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες (D’Artacán y los Tres Mosqueperros / Dogtanian and the Three Muskehounds)
Animation, 84′

Σκηνοθεσία: Τόνι Γκαρσία

Στη Γαλλία του 1625, ο δεινός νεαρός ξιφομάχος Ντογκτανιάν καταφθάνει στο Παρίσι με όνειρο να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά. Θα μπλέξει, όμως, σε μια πολιτική ίντριγκα που απειλεί το μέλλον της χώρας.

Επανεκδόσεις

Avatar
Περιπέτεια, 150′

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Κάμερον
Με τους: Σαμ Γουόρθινγκτον, Σιγκούρνι Γουίβερ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζιοβάνι Ριμπίζι

Ένας παραπληγικός πεζοναύτης αποστέλλεται στον πλανήτη Πανδώρα, στον οποίο κατοικούν οι Νάβι, ανθρωποειδή με τρία μέτρα ύψος, γαλάζιο δέρμα και δικό τους πολιτισμό. Θα βρεθεί ανάμεσά τους ως κατάσκοπος των γήινων, όταν όμως συνδέεται με την εξωτική Νεϊτίρι, θα πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο.

Αδελαΐδα (Adelheid)
Δραματική, 99′

Σκηνοθεσία: Φράντισεκ Βλάσιλ
Με τους: Έμα Τσέρνα, Γιαν Βόστρτσιλ, Πετρ Τσέπεκ

Μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένας πρώην υπολοχαγός αναλαμβάνει τη διεύθυνση ενός αρχοντικού που ανήκε στη γερμανική οικογένεια ενός επιφανούς ναζί. Τώρα έχει απομείνει μόνον η κόρη του, η οποία είναι αναγκασμένη να το φροντίζει.