Οι αναγνώστες του tvxs.gr έχουν την δυνατότητα να κερδίσουν διπλές προσκλήσεις για τις μικρού μήκους ταινίες που προβάλλονται στις 07/06 στην Αίθουσα Α της Ταινιοθήκης της Ελλάδος αλλά και την ταινία «Ο κόσμος του Απού» που παρουσιάζονται στο 12ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου.

Ads

Για να δηλώσετε συμμετοχή στείλτε email στο [email protected], γράφοντας στο «Θέμα» ονοματεπώνυμο, τον τίτλο της ταινίας και στοιχεία επικοινωνίας. Τα στοιχεία τηρούνται για τις ανάγκες της κλήρωσης και διαγράφονται οριστικά μετά από αυτή. Γίνετε συνδρομητής εδώ με 2,9 ευρώ και διεκδικήστε πλήθος προσκλήσεων κάθε μήνα για θέατρο, συναυλίες και κινηματογραφικές προβολές.

Διαβάστε επίσης: Ταινίες της ημέρας: Γιόακιν Φίνιξ, ποίημα πολεμικών τεχνών του Καρ Γουάι και «The Hunger Games: Η Επανάσταση»

Αναλυτικά οι ταινίες:

Ταινίες Χορού:

Τρίτη 07/06

Ταινιοθήκη της Ελλάδος – Αίθουσα Α (Κλιματιζόμενη)

Ads

Ώρα: 19:30

  • 36 μήνες – Παλεύοντας για τον Ζακ / 36 Months- Fighting for Zak (Κωνσταντίνα Μπούσμπουρα, Αριάδνη Μίκου, 13’)

Υπόθεση: Στην επέτειο της βίαιης δολοφονίας τoυ Ζακ Κωστόπουλου, ακτιβιστή, αντιφασίστα και drag queen, ο Γιώργος, ένας καταξιωμένος νεαρός δικηγόρος, προσπαθεί μάταια να καταθέσει ένα μπουκέτο λουλούδια στο αυτοσχέδιο μνημείο που περιφρουρείται από αστυνομικούς. Καθώς μια ακτιβιστική διαδήλωση μπροστά στο μνημείο βρίσκεται σε εξέλιξη, το επαγγελματικό ραντεβού του Γιώργου διακόπτεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να βρεθεί αντιμέτωπος με τα βαθύτερα συναισθήματά του και να έρθει σε ρήξη με το εργασιακό του περιβάλλον.

  • Ανάδυση / Emersion (Aline-Sitoé N’Diaye, 19’) Dansomaton (Ratavöloira Collective- Riccardo Maione,  Luca Pescaglini, Daniele Condemi, 14’)

Υπόθεση:Η Γιάα, ένα κορίτσι με πολλές εθνοτικές καταγωγές, έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με το χρώμα του δέρματός της, όταν σε ένα κατάστημα ανακαλύπτει τις διαφορετικές αποχρώσεις παπουτσιών μπαλέτου. Στα 15 της, η Γιάα μισεί τα πάντα επάνω της, ειδικά τα μαλλιά της, τα οποία αγγίζουν συνεχώς άγνωστοι. Έτσι, αποφασίζει να τα ισιώσει ώστε να μοιάζει με τις φίλες της. Αυτή είναι η αρχή ενός καταχθόνιου ταξιδιού που την ωθεί στο να θέλει να αντικατοπτρίσει τον κόσμο γύρω της. Όταν συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί πλέον να καταστρέφει τα μαλλιά της, καταλαβαίνει πως χρειάζεται μια ουσιαστική αλλαγή.

  • Circology (Tero Peltoniemi, 15’)

Υπόθεση: Ο Άτλας ζει δίπλα σε μια ανεμογεννήτρια, στην απομακρυσμένη και κλειστή, αλλά ταυτόχρονα ασφαλή και άνετη πόλη του. Αν και δεξιοτέχνης του περιστρεφόμενου βραχίονα, ο Άτλας σταδιακά ξεφεύγει από την κυκλική κοινοτική παράδοση της πόλης του. Όταν η ανεμογεννήτρια εκραγεί, μαζί της κατακερματίζεται και το νόημα της ζωής του.

  • Αναζητώντας τον Φοίνιξ / Searching for Phoenix (Marc Wagenbach, 15’)

Υπόθεση: Ο Φοίνιξ έχει αποστολή να αξιολογήσει τον αντίκτυπο της κρίσης COVID-19 στην Ευρώπη, προκειμένου να δημιουργήσει τα πιθανά σενάρια κινδύνου που απειλούν τη γερμανική οικονομία. Η αποστολή τού έχει ανατεθεί από τον προϊστάμενό του στο Υπουργείο Καινοτομίας και Αλλαγής. Έτσι, ξεκινά ένα ταξίδι όπου πρέπει να ξεπεράσει προσωπικά και επαγγελματικά εμπόδια, ώστε να εκπληρώσει το καθήκον του, σε έναν κόσμο που λαχταρά για αλλαγή.

Παρουσία των σκηνοθετών

Θερινός Κινηματογράφος Λαϊς

Τρίτη 07/06

Ο κόσμος του Απού / Apur Sansar (Satyajit Ray, 106’), Ώρα: 21:15

Υπόθεση: Έχοντας αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο, ο Απού ψάχνει δουλειά στην Καλκούτα ονειρευόμενος το μέλλον του ως συγγραφέας. Όταν, όμως, προσκληθεί σ’ ένα γάμο από τον οποίο θα φύγει… παντρεμένος, η ζωή του θα αλλάξει απρόοπτα για πάντα.