Η ταινία του Γκιγιόμ Νικλού, «Valley of Love» (Κοιλάδα της Αγάπης), η οποία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό τμήμα του 68ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, πραγματοποιεί την ελληνική της πρεμιέρα. Έχοντας ως πρωταγωνιστές τους εμβληματικούς ηθοποιούς, Ιζαμπέλ Ιπέρ και Ζεράρ Ντεπαρντιέ, το φιλμ προβάλλεται την Πέμπτη 7 και την Τρίτη 12 Απριλίου, στο Πανόραμα του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Ads

«Valley of Love» (2015)

image

Η Ιζαμπέλ (Ιζαμπέλ Ιπέρ) και ο Ζεράρ (Ζεράρ Ντεπαρντιέ), έχουν να ιδωθούν πολλά χρόνια. Πηγαίνουν σε μια παράξενη συνάντηση στην Κοιλάδα του Θανάτου, στην Καλιφόρνια, απαντώντας σε μια πρόσκληση του γιου τους, του φωτογράφου Μάικλ, που έλαβαν μετά την αυτοκτονία του, έξι μήνες πριν. Παρόλο που η κατάσταση είναι παράλογη, αποφασίζουν να ακολουθήσουν την πορεία της μύησης που είχε φανταστεί ο Μάικλ…

Ads

image

Στη νέα ταινία του Γκιγιόμ Νικλού με τίτλο «Valley of Love» η Ιζαμπέλ Ιπέρ και ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ υποδύονται ένα πρώην ζευγάρι που επανενώνεται μετά από πολλά χρόνια στην Αμερικανική Δύση, ύστερα από 2 σημειώματα αυτοκτονίας που άφησε ο γιος τους, Μάικλ. Ο Μάικλ έχει υποσχεθεί να εμφανιστεί στους γονείς του – το πώς δεν το εξηγεί – στην «Κοιλάδα του Θανάτου».

image

Οι δύο ηθοποιοί, συναντιόνται κινηματογραφικά στο «Valley of Love», τριάντα έξι χρόνια μετά την τελευταία τους κοινή εμφάνιση στην μεγάλη οθόνη, με την ταινία του Μορίς Πιαλά, «Λουλού». Το φιλμ του Γκιγιόμ Νικλού – ο οποίος έχει ήδη ολοκληρώσει τη νέα του δημιουργία «The End» (2016), με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ – απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας (για τον Christophe Offenstein ), στα Γαλλικά Βραβεία César για το 2016.

image

Η ταινία του Γκιγιόμ Νικλού, «Valley of Love», θα προβληθεί την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 18:00, στον Κινηματογράφο Embassy Nova Odeon (Πατριάρχου Ιωακείμ 5 και Ηροδότου – Κολωνάκι / Μετρό Ευαγγελισμός) και την Τρίτη 12 Απριλίου στις 22:00, στον Κινηματογράφο Δαναός 1 (Λ. Κηφισίας 109 / Μετρό Πανόρμου).

image

Σκηνοθεσία: Guillaume Nicloux
Σενάριο: Guillaume Nicloux
Φωτογραφία: Christophe Offenstein
Mοντάζ: Guy Lecorne
Mουσική: Charles Ives
Hθοποιοί : Isabelle Huppert, Gérard Depardieu, Dan Warner/ Avec
Παραγωγή: Les Films du Worso, Thibault Grabherr / LGM Cinema, Scope Pictures
Couleur, DCP, 93 λεπτά
Γαλλία, Βέλγιο – 2015

Γκιγιόμ Νικλού / Guillaume Nicloux

image

Ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός Γκιγιόμ Νικλού, γυρίζει την πρώτη του ταινία, “Les Εnfants volants“, το  1990, με πρωταγωνίστρια την Anémone. Το 1996 δημοσιεύει δύο μυθιστορήματα, “Zoocity” και το επεισόδιο “Le Saint des seins” από τη σειρά “Le Poulpe” ενώ μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη αυτές τις περιπέτειες σ’ ένα φιλμ με πρωταγωνιστές τον Jean-Pierre Darroussin και την Clotilde Courau.

Ο Γκιγιόμ Νικλού, έχει γράψει εννιά μυθιστορήματα και σκηνοθετήσει πολλές ταινίες, μεταξύ των οποίων “Cette femme-là” με τη Josiane Balasko, O “Πέτρινος Κύκλος” με την Monica Bellucci και την Catherine Deneuve και “Το κλειδί” με τον Guillaume Canet. Μετά το 2010 κάνει ένα σύντομο πέρασμα από την τηλεόραση (L’Αffaire Gordji : histoire d’une cohabitation με τον Thierry Lhermitte). Επιστρέφοντας στη μεγάλη οθόνη, σκηνοθετεί μεταξύ άλλων την Isabelle Huppert στο φιλμ “La Religieuse” το 2012.

17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

image

Το 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από την Πέμπτη 7 έως και την Τετάρτη 13 Απριλίου και στη Θεσσαλονίκη, από την Πέμπτη 14 έως και την Τετάρτη 20 Απριλίου. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στην μεγάλη οθόνη, επιλεγμένες μεγάλου μήκους ταινίες, οι οποίες θα προβληθούν στις Κινηματογραφικές Αίθουσες: Δαναός, Embassy Nova Odeon και Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – Αuditorium Theo Angelopoulos στην Αθήνα και στους Κινηματογράφους: Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας.

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ξεκίνησε ένα φθινόπωρο του 2000 και στα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε ως το ανοιξιάτικο κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας. Μέσα στα 17 χρόνια που έχουν περάσει, ο γαλλόφωνος κινηματογράφος κέρδισε το αθηναϊκό κοινό και κατοχύρωσε επάξια τη θέση του. Το Φεστιβάλ έχει εξελιχθεί σε μία από της σημαντικότερες διοργανώσεις της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ με τη συνεχή υποστήριξη της Unifrance, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου συνεχίζει να συμβάλλει σημαντικά ώστε η Ελλάδα να αγοράζει και να διανέμει ταινίες γαλλόφωνης παραγωγής, στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Διαβάστε επίσης:
Μία πρώτη ματιά στο 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

 

Το Tvxs.gr και φέτος δίνει το παρών σ’ ένα ιδιαίτερα αξιόλογο φεστιβάλ και σας μεταφέρουμε αναλυτικά τις εντυπώσεις μας από τη διοργάνωση καθώς και τις προτάσεις μας για τις προβολές του. Για περισσότερες πληροφορίες, παραθέτουμε τον επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ.