Το Tvxs.gr σας προτείνει κάθε μέρα τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες που προβάλλονται στη μικρή οθόνη.

Ads

Σήμερα, Τρίτη 22 Ιουνίου…

Το Δωμάτιο – ALPHA 23.00

Ιρλανδο-καναδέζικη ταινία του Λένι Άμπρααμσον, με τους Μπρι Λάρσον, Τζόαν Άλεν, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ.

Ads

Ο πεντάχρονος Τζακ έχει μεγαλώσει σε ένα δωμάτιο δέκα τετραγωνικών, στο οποίο συνεχίζει να ζει με τη μητέρα του. Ώσπου εκείνη αποφασίζει πως έφτασε η ώρα να ξεγελάσουν τον άντρα που τους κρατά φυλακισμένους εκεί και να βγουν στον έξω κόσμο.

Το Δωμάτιο βασίζεται στο ευπώλητο μυθιστόρημα της Έμα Ντόνοχιου, η οποία με τη σειρά της εμπνεύστηκε την υπόθεση από την ιστορία μιας κοπέλας από την Αυστρία που έμεινε όμηρος σε ένα δωμάτιο επί 24 χρόνια, αιχμάλωτη του πατέρα της.

Η πρωταγωνίστρια, Μπρι Λάρσον, έλαβε αρκετά βραβεία, όπως για παράδειγμα το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, BAFTA Α’ Γυναικείου Ρόλου, Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού σε δράμα, αλλά και Screen Actors Guild Α’ Γυναικείου ρόλου. Ενώ η ταινία έλαβε και δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ: Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας, χωρίς να κερδίσει όμως.

Ένας υπέροχος άνθρωπος – OPEN 02.00

Αμερικανική ταινία του Ρον Χάουαρντ, με τους Ράσελ Κρόου, Τζένιφερ Κόνελι, Εντ Χάρις.

Η αληθινή ιστορία του Τζον Φορμπς Νας, ιδιοφυούς νομπελίστα μαθηματικού, που πάλεψε για χρόνια με τη σχιζοφρένεια, καταφέρνοντας να θεραπευτεί (;) χάρη στη δύναμη του μυαλού του και τη φροντίδα της γυναίκας του.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 21 Δεκεμβρίου 2001. Έλαβε θετικές κριτικές και προτάθηκε για 8 βραβεία Όσκαρ κερδίζοντας τελικά 4, μεταξύ των οποίων και Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Η ταινία βραβεύτηκε επιπλέον με 4 Χρυσές Σφαίρες και με 2 Βραβεία BAFTA.

Ωστόσο, η ταινία έχει επίσης επικριθεί από κάποιους, συμπεριλαμβανομένων και της οικογένειας του Τζον Νας, για τις ιστορικές ανακρίβειες που έχει σχετικά με την ζωή του.

Κλέφτης Αλόγων – Cosmote Cinema 2, 22.00

Μετά τον θάνατο της γυναίκας του, ο 67χρονος Trond (Στέλαν Σκάρσγκαρντ) αποσύρεται σε ένα μικρό χωριό στην ανατολική Νορβηγία. Εκεί συναντά έναν άνθρωπο από το παρελθόν του, ο οποίος θα του θυμίσει ένα σημαδιακό καλοκαίρι που είχε περάσει ως έφηβος με τον πατέρα του.

Με Απόκρυψη – Cinobo

Σκηνοθέτης:  Ντάνι Ντε Λα Τόρε

Ηθοποιοί: Λουίς Τοσάρ, Ελβίρα Μινγκέζ, Φερνάντο Κάγιο, Χαβιέρ Γκουτιέρεζ, Γκόγια Τολέδο

Mέχρι και τις 5/7/21 είναι διαθέσιμo στο Cinobo ένα κλειστοφοβικό θρίλερ για γερά νεύρα από την Ισπανία, που καταγγέλει εύστοχα τις κοινωνικές ανισότητες στη χώρα και παράλληλα διατηρεί ως το τέλος μια συναρπαστική αφήγηση με ανεξάντλητες ιδέες, μέσα στο μικρό χώρο ενός αυτοκινήτου.

Ένα στέλεχος τράπεζας και οικογενειάρχης ξεκινά την ημέρα του πηγαίνοντας τα παιδιά του στο σχολείο. Καθώς οδηγεί, δέχεται μια ανώνυμη κλήση από ένα κινητό τηλέφωνο που βρίσκει μέσα στο αυτοκίνητo. Μια άγνωστη φωνή τον πληροφορεί ότι υπάρχει βόμβα κάτω από το κάθισμά του και ότι έχει λίγες ώρες να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Διαφορετικά, το αυτοκίνητό του θα ανατιναχθεί.