Δεκατέσσερις (14) ταινίες συμμετέχουν φέτος στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 58ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας «Θόδωρος Αγγελόπουλος (Χρυσός Αλέξανδρος). Ανάμεσα τους και η τελευταία ταινία του σπουδαίου ηθοποιού Χάρι Ντιν Στάντον: «Lucky» του Τζον Κάρολ Λιντς.

Ads

Lucky
Σκηνοθεσία: Τζον Κάρολ Λιντς / John Carroll Lynch
Σενάριο: Logan Sparks, Drago Sumonja
Διεύθυνση φωτογραφίας: Tim Suhrstedt
Μοντάζ: Slobodan Gajic
Ήχος: Michael Baird
Μουσική: Elvis Kuehn
Ηθοποιοί: Harry Dean Stanton, David Lynch, Ron Livingston
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Η.Π.Α.
Έτος Παραγωγής: 2017
Διάρκεια: 88 λεπτά
Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 15:30, στην Αίθουσα “Φρίντα Λιάππα”

image

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο ενός από τους σημαντικότερους καρατερίστες του αμερικανικού σινεμά ακολουθεί το γεωγραφικό και πνευματικό ταξίδι ενός ηλικιωμένου άθεου προς την αυτογνωσία, την αποδοχή της θνητότητάς του και της ανάγκης για επαφή με άλλους ανθρώπους.

Ads

Στον τελευταίο μεγάλο ρόλο της καριέρας του, ο Χάρι Ντιν Στάντον υποδύεται τον 90χρονο Λάκι – έναν ρόλο-αναφορά στους μονήρεις, τραυματισμένους ήρωες του Παρίσι, Τέξας, του Straight Story ή και της Ατίθασης Καρδιάς – ο οποίος μας συστήνει καθώς μας αποχαιρετά μια σειρά από μοναδικούς χαρακτήρες που αποκαθιστούν τη χαμένη πίστη μας στην ανθρωπότητα.

Διαβάστε επίσης:
Το διαχρονικό road movie του Βιμ Βέντερς: «Παρίσι, Τέξας»

image

Ο Τζον Κάρολ Λιντς, γεννήθηκε στο Κολοράντο και ερμήνευσε τον πρώτο του σημαντικό κινηματογραφικό ρόλο στο βραβευμένο με όσκαρ Fargo των αδερφών Κοέν. Έκτοτε εργάζεται ως ηθοποιός σε ταινίες, στην τηλεόραση και στο θέατρο, έχοντας υποδυθεί μια εντυπωσιακή γκάμα χαρακτήρων.

Με περισσότερες από 50 συμμετοχές σε ταινίες, ο Λιντς έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Κλιντ Ίστγουντ, ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Ντέιβιντ Φίντσερ. Το Lucky αποτελεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο.

image

Μια ταινία-αφιέρωση στον Χάρι Ντιν Στάντον. Στην τελευταία του κινηματογραφική υπόκλιση υποδύεται τον 90χρονο Λάκι, ρόλο-αναφορά στους ήρωες των Παρίσι, Τέξας, Straight Story και Ατίθασης Καρδιάς. Με τον Ντέιβιντ Λιντς σ´ έναν χαρακτηριστικό ρόλο.

Διαβάστε επίσης:
Πέθανε ο ηθοποιός Χάρι Ντιν Στάντον

Η ταινία «Lucky» του Τζον Κάρολ Λιντς, θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, σε διανομή της εταιρείας Filmtrade.

58ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

image

Το 58ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, διεξάγεται από την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, μέχρι και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Πιστό στο ραντεβού του με το κινηματογραφόφιλο κοινό, με εμφανή προσανατολισμό στον ανεξάρτητο κινηματογράφο, το 58ο Φ.Κ.Θ. προσκαλεί κοινό και δημιουργούς σε μια ξεχωριστή κινηματογραφική γιορτή.

Το Φεστιβάλ δίνει και φέτος ραντεβού με τους θεατές, στoυς Κινηματογράφους, Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, καθώς και στις τέσσερις Αίθουσες στο Λιμάνι: Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Τώνια Μαρκετάκη και Φρίντα Λιάππα. Οι διοργανωτές μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε: ανατρεπτικούς δημιουργούς, νέες ενότητες, πρωτότυπα αφιερώματα, τις καλύτερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά, σχεδόν όλες τις ελληνικές παραγωγές της χρονιάς, νέες δράσεις στην Αγορά, αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις.

Διαβάστε επίσης:
Τα Highlights του 58ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Έντεκα αριστουργηματικές βαλκανικές ταινίες που βασίστηκαν σε λογοτεχνικά βιβλία

Το Tvxs.gr έδωσε και φέτος το παρών στο 58ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης και στην Κινηματογραφική του Στήλη, προσπαθήσαμε να σας ενημερώνουμε αναλυτικά με τα νέα, αλλά και τις προτάσεις μας, για ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ στον ευρωπαϊκό χώρο.