Συνεχίζοντας τις ιδιαίτερα αξιόλογες πολιτιστικές του δραστηριότητες, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, επανέρχεται για τέταρτη συνεχή χρονιά με το Θερινό Σινεμά του Συλλόγου. Οι πόρτες του στον φιλόξενο κήπο στο Θησείο άνοιξαν την Τρίτη 23 Ιουνίου, με την κωμωδία «Μπανάνες» (Bananas – 1971) του Γούντι Άλεν  και μέχρι και τον Σεπτέμβρη, κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 21:00, θα μας κρατούν συντροφιά. Τη σκυτάλη παίρνει αυτή την Τρίτη 7 Ιουλίου, η Ισπανική ταινία «Το Κορίτσι Των Ονείρων Σου» του Φερνάντο Τρουέμπα, με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ads

Πιστό στο ραντεβού του με το κινηματογραφόφιλο κοινό, το Θερινό Σινεμά του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων επέστρεψε για να δροσίσει τις καλοκαιρινές μας βραδιές με τις προβολές επιλεγμένων ταινιών και ντοκιμαντέρ. Πιο συγκεκριμένα, κάθε Τρίτη θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αγαπημένες ταινίες από τον διεθνή κινηματογράφο, ενώ κάθε Πέμπτη – σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – θα προβάλλονται επιλεγμένα ντοκιμαντέρ που δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στην μεγάλη οθόνη.

image

Η ταινία «Το Κορίτσι Των Ονείρων Σου» (La Nina de tus Ojos / The Girl of Your Dreams – 1998) του Φερνάντο Τρουέμπα, μας μεταφέρει στην Ισπανία του 1938, εκεί που ο Εμφύλιος μαίνεται. Η κινηματογραφική βιομηχανία της χώρας έχει χωριστεί κι αυτή σε δύο στρατόπεδα, με τα στούντιο της Μαδρίτης να ανταγωνίζονται αυτά της Βαρκελώνης.

Ads

image

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Φράνκο με τον Χίτλερ, οι Γερμανοί προσκαλούν μια ομάδα δημιουργών στο Βερολίνο, για να γυρίσουν το δημοφιλές μουσικό δράμα «Το Κορίτσι των Ονείρων σου» σε δύο κινηματογραφικές εκδοχές, μία στα ισπανικά και μία στα γερμανικά. Ευτυχείς που αφήνουν πίσω τους τον πόλεμο, οι Ισπανοί με επικεφαλής τον σκηνοθέτη Μπλάς Φοντιβέρος αρχίζουν γυρίσματα στο χιτλερικό Βερολίνο.

Σύντομα όμως ανακαλύπτουν ότι ήρθαν από τον έναν πόλεμο στον άλλον και ότι η φιλοξενία που δείχνει ο Υπουργός Προπαγάνδας, Γκαίμπελς, έχει περισσότερο να κάνει με τα θέλγητρα της πρωταγωνίστριας Μακαρένα Γκρανάδα. Από την άλλη, οι μόνοι κομπάρσοι που βρίσκουν και μοιάζουν με Ανδαλουσιανούς, είναι τσιγγάνοι σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η αμφιβολία αρχίζει να ριζώνει μέσα τους, καθώς σκέφτονται πια ότι ίσως η ίδια η ζωή έχει περισσότερη σημασία από μία ταινία…

image

Το «Κορίτσι Των Ονείρων Σου», πρόκειται για μία ιδιαίτερα αξιόλογη Ισπανική ταινία, η οποία σημείωσε τόσο καλλιτεχνική όσο και εμπορική επιτυχία, στην Ιβηρική χερσόνησο, αλλά εκτός αυτής – πρόκειται συγκεκριμένα για τη δεύτερη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία όλων των εποχών στην Ισπανία.

Εκτός όμως από την Πενέλοπε Κρουζ – που για την ερμηνεία της κέρδισε ένα από τα επτά συνολικά βραβεία Goya της ταινίας – στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, συναντάμε τους ηθοποιούς: Αντόνιο Ρεσίνες, Νέους Ασένσι, Χέσους Μπονίγια, Λόλες Λεόν, Χόρχε Σανθ, Ρόσα Μαρία Σάρδα, Σαντιάγκο Σεγκούρα, Μίροσλαβ Ταμπόρσκι, Γιοχάνες Ζιλμπερνάιντερ, Κάρελ Ντομπρί, Γκετς Ότο, Μαρία Μπαράνκο, Χουάν Λουίς Γκαγιάρδο, Χάιντζ Ρίλινγκ και την σπουδαία Χάνα Σιγκούλα, την οποία πέρσι τον Νοέμβριο είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και από κοντά στο πλαίσιο του 55ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

image

Το φιλμ πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του τον Φεβρουάριο του 1999 στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου. Ενώ η Πενέλοπε Κρουζ, ήταν υποψήφια στην κατηγόρια καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, στα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η ταινία «Το Κορίτσι Των Ονείρων Σου» (La Nina de tus Ojos / The Girl of Your Dreams – 1998) του Φερνάντο Τρουέμπα, θα προβληθεί την Τρίτη 7 Ιουλίου στις 21:00, στο Θερινό Σινεμά του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (στον κήπο του Συλλόγου, Ερμού 134 – 136 στο Θησείο). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ΣΕΑ καθώς και την ιστοσελίδα της Κινηματογραφικής Ομάδας ΣΕΑ (seanema) στο Facebook.