Ο σπουδαίος Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης Κιμ Κι-ντουκ, επιστρέφει δυναμικά με τη νέα του ταινία «Το Δίχτυ» (The Net / Geumul – 2016) και παρουσιάζει ένα δυνατό πολιτικό θρίλερ, αλλά ταυτόχρονα κι ένα τολμηρό κοινωνικό σχόλιο πάνω στον κορεάτικο ιδεολογικό διχασμό. Η Πανελλήνια Πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 1ου En Lefko Film Festival και στη σχετική ενότητα: Red Carpet. Την Παρασκευή 28 Απριλίου στις 21:30, στον Κινηματογράφο Δαναός.

Ads

Το Δίχτυ / The Net / Geumul
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Κιμ Κι-ντουκ / Ki-duk Kim
Πρωταγωνιστούν: Ryoo Seung-bum, Lee Won-gun, Kim Young-min, Choi Guy-hwa
Έτος Παραγωγής: 2016
Χώρα Παραγωγής: Νότια Κορέα
Διάρκεια: 114 λεπτά
Παρασκευή 28 Απριλίου στις 21:30, στον Κινηματογράφο Δαναός

image

Ένας φτωχός ψαράς από τη Βόρεια Κορέα ξεκινά όπως κάθε πρωί για ψάρεμα. Το δίχτυ του πιάνεται στη μηχανή και η βάρκα του παρασύρεται στα ύδατα της Νότιας Κορέας. Το πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι αυτό το ατυχές γεγονός στην κορεατική χερσόνησο θα φανεί αμέσως μετά, όταν στην ελεύθερη πλευρά της, στη Νότια Κορέα, καλοθελητές αξιωματικοί κάνουν τα πάντα για να τον χρίσουν κατάσκοπο του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.

Ads

image

Ανακρίσεις και βασανιστήρια θα κάνουν έναν αγράμματο ψαρά να αναζητά το νόημα στον πολιτισμό και την ελευθερία που διατείνονται και οι δύο πλευρές ότι κυριαρχούν στη χώρα τους. Ένα πολιτικό θρίλερ δια χειρός, Κιμ Κι-Ντουκ («Pieta», «Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και  Άνοιξη», «Ολομόναχοι Μαζί», «Κροκόδειλος»).

image

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Το Δίχτυ» (The Net / Geumul – 2016) του Κιμ Κι-ντουκ, πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2016, στο 73ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε και στο 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

O Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του. Κάτι που μόνο οι μεγάλοι σκηνοθέτες μπορούν να επιτύχουν.»

image

Η Πανελλήνια Πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 1ου En Lefko Film Festival και στη σχετική ενότητα: Red Carpet. Ενώ τον Μάιο η ταινίες θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε διανομή της εταιρείας, Danaos Films.

Ο Κιμ Κι-ντουκ, αιώνιος προβοκάτορας του κορεάτικου σινεμά και σταθερά αγαπημένος του ελληνικού κοινού, επιστρέφει με ένα δυνατό πολιτικό θρίλερ κι ένα τολμηρό κοινωνικό σχόλιο πάνω στον κορεάτικο ιδεολογικό διχασμό. Αυτή τη φορά δεν είναι οι εικόνες ακραίας βίας ή σεξ που καταφέρνουν να σοκάρουν, αλλά η αλήθεια που καταφέρνει να κοιτάξει μέσα από τα μάτια ενός ψαρά.

Ένα πολιτικό θρίλερ που εκτυλίσσεται σαν το πιο εύστοχο ίσως σχόλιο για την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο. Ο εγκλωβισμός στην ιδεολογία και οι αόρατες φυλακές καθώς και η δυστυχία των ανθρώπων και των δύο χωρών περιγράφεται μοναδικά μέσα από τις κινηματογραφικές εικόνες του αξιόλογου Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη.

image

«Ανεξάρτητα από τη θέληση του καθενός, οι άνθρωποι κολλάνε την πολιτική ιδεολογία των τόπων που γεννιούνται. Μέσω του ψαρά που υποφέρει ταξιδεύοντας στη Νότια Κορέα και ύστερα πίσω στη Βόρεια Κορέα λόγω της χαλασμένης του βάρκας, βλέπουμε πώς ο άνθρωπος θυσιάζεται λόγω της διαιρεμένης κορεάτικης χερσονήσου. Και πώς η διαίρεση προκαλεί μεγάλη θλίψη…» – Κιμ Κι-Ντουκ

Διαβάστε επίσης:
«Το Νησί» του Κιμ Κι Ντουκ

1ο En Lefko Film Festival

image

Το 1ο En Lefko Film Festival εγκαινιάζει μια νέα, ανοιξιάτικη κινηματογραφική γιορτή, με σκοπό να ξεπεράσει τους περιορισμούς ανάμεσα σε διαφορετικά κινηματογραφικά είδη, να μας συστήσει τις πιο καυτές εξελίξεις στο σινεμά και την τηλεόραση και να ξεκινήσει έναν ανοιχτό διάλογο καλλιτεχνικής έκφρασης και ψυχαγωγίας. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 26 Απριλίου, μέχρι και την Τετάρτη 3 Μαΐου. Το σύνολο των προβολών θα πραγματοποιηθεί στους κινηματογράφους Ιντεάλ και Δαναός, αλλά και σε απροσδόκητες γωνιές της πόλης, με site-specific δράσεις.

Από τη Σιένα Μίλερ και τον Ρόμπερτ Πάτινσον μέχρι τον Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, κι από τη νορβηγική ηλεκτρονική μουσική σκηνή, ως τις σημαντικότερες στιγμές της παγκόσμιας τηλεόρασης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φέτος η άνοιξη μας επιφυλάσσει ένα νέο, πλούσιο κινηματογραφικό ραντεβού στην καρδιά της Αθήνας, καθώς η Frontstage S.A. και ο ραδιοφωνικός σταθμός En Lefko 87.7 διοργανώνουν το 1ο En Lefko Film Festival.

Προβάλλοντας ανεξερεύνητα κινηματογραφικά διαμάντια της τρέχουσας παραγωγής, αστικές ιστορίες καλλιτεχνικής δημιουργίας, τηλεοπτικές σειρές-έκπληξη και διοργανώνοντας ανοιξιάτικα happenings και διαδραστικές βιωματικές δραστηριότητες, το φεστιβάλ αποσκοπεί να χαρίσει άπλετες εικόνες και μουσική, οδηγώντας μας ομαλά, αλλά και εντυπωσιακά, προς την πιο καυτή και απρόβλεπτη κινηματογραφική περίοδο της χρονιάς, την καλοκαιρινή.

Νέοι και καταξιωμένοι, κλασικοί και καινοτόμοι δημιουργοί από όλα τα σημεία του παγκόσμιου χάρτη, θα συμμετάσχουν σε αυτό το νέο, πρωτοποριακό 7ήμερο φεστιβάλ, για να παρουσιάσουν τις ταινίες τους και να μοιραστούν με το κοινό την έμπνευση που κρύβεται πίσω από τη δημιουργία τους, σε masterclasses και special events. Παράλληλα με τις προβολές, το φεστιβάλ εστιάζει στην δυναμική της ολοκληρωμένης εμπειρίας και δημιουργεί events και συνέργειες με πολιτιστικούς οργανισμούς

Διαβάστε επίσης:
Αφιέρωμα στο 1ο En Lefko Film Festival
Το Σινεμά του Καναδού σκηνοθέτη Ντένις Βιλνέβ αποκαλύπτεται

Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε και τον επίσημο ιστότοπο του 1ου En Lefko Film Festival.