Για έβδομη συνεχή χρονιά η Αθήνα μετατρέπεται σ’ ένα μεγάλο θερινό σινεμά, καθώς με ελεύθερη είσοδο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει κλασσικές και αγαπημένες ταινίες αλλά και σημαντικές πρεμιέρες. Το 7ο Athens Open Air Film Festival φιλοδοξεί και φέτος το καλοκαίρι να μας κρατήσει όμορφη παρέα έως και τον Σεπτέμβριο, μετατρέποντας πλατείες, πάρκα και υπαίθριους χώρους, σε αυτοσχέδια και φιλόξενα Θερινά Σινεμά. Την Παρασκευή 14 Ιουλίου, προβάλλεται η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Μαρσέλ Καμί, «Ορφέο Νέγκρο» (Orfeu Negro – 1959). Η βραζιλιάνικη εκδοχή στον μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης.

Ads

7ο Athens Open Air Film Festival

image

Το Athens Open Air Film Festival εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2011, διοργανώνοντας υπαίθριες κινηματογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και απρόσμενους χώρους, που αναδεικνύουν το αστικό τοπίο – πλατείες, πάρκα, πεζόδρομοι κ.α – αλλά και «ιστορικούς» θερινούς κινηματογράφους της πόλης.

Ads

Το αγαπημένο καλοκαιρινό σινεφίλ ραντεβού, επιστρέφει για 7η χρονιά, με περισσότερες από 20 προβολές. Η αρχή έγινε την Τρίτη 13 Ιουνίου, με το φιλμ «Η Παρέα των Λύκων» του Νιλ Τζόρνταν. Ενώ την Παρασκευή 14 Ιουλίου τη σκυτάλη παίρνει η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Μαρσέλ Καμί, «Ορφέο Νέγκρο» (Orfeu Negro – 1959). Στο Cine Δεξαμενή στις 21:30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Διαβάστε επίσης:
Το Athens Open Air Film Festival επιστρέφει με αφιέρωμα στον γοτθικό τρόμο

Ορφέο Νέγκρο / Orfeu Negro
Σκηνοθεσία: Μαρσέλ Καμί / Marcel Camus
Σενάριο: Marcel Camus, Jacques Viot, Vinicius de Moraes
Πρωταγωνιστούν: Μαρπέσα Ντάουν, Μπρένο Μέλο, Λουρντ Ντε Ολιβιέρα
Έτος Παραγωγής: 1959
Χώρα Παραγωγής: Βραζιλία, Γαλλία, Ιταλία
Διάρκεια: 100 λεπτά
Παρασκευή 14 Ιουλίου στις 21:30, στο Cine Δεξαμενή, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

image

Ο Ορφέας, είναι ένας νεαρός γόης που εργάζεται ως οδηγός τραμ στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ερωτεύεται την Ευρυδίκη, μια επαρχιωτοπούλα που επισκέπτεται την ξαδέρφη της, η οποία μένει στις φαβέλες, στο γειτονικό σπίτι από αυτό του Ορφέα.

image

Η Ευρυδίκη καταδιώκεται από έναν μυστηριώδη άντρα που θέλει να την σκοτώσει για άγνωστο λόγο, αλλά γρήγορα ξεχνά την απειλή του θανάτου παρασυρόμενη από την μαγευτική αύρα της μουσικής και της προσωπικότητας του Ορφέα.

image

Αλλά και ο Ορφέας, ξεχνά τον αρραβώνα του με την Μίρα, παίρνει μαζί του την Ευρυδίκη στο καρναβάλι και ζουν τον έρωτά τους μέσα στον ξέφρενο ρυθμό του χορού. Μέσα στους καρναβαλιστές παραμονεύει όμως και ο διώκτης της Ευρυδίκης.

image

Ο Μαρσέλ Καμύ αναβιώνει τον μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης και κάνει γνωστή στον κόσμο την βραζιλιάνικη bossa nova. Ένα σπάνιο φιλμ που τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 1959, αλλά και με το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1960.

Με περισσότερες από 20 προβολές, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, το 7ο Athens Open Air Film Festival πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), σε ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικούς χώρους, άλση, πλατείες, ταράτσες, παραλίες και σε μερικά από τα ομορφότερα μουσεία και σημεία της Αθήνας.